imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Zvonuri despre existența unui iPad Pro 11” – De ce?


Cel mai probabil nu va exista un astfel de dispozitiv, iPad Pro 11″. Dacă ne gândim mai bine, nu ar avea niciun sens. Acesta este un alt lucru care trebuie pus sub semnul întrebării. Și îți vom spune imediat de ce.

În ultimul timp au apărut mai multe știri despre următoarea serie de tablete iPad Pro. În unele știri de senzație s-a spus că dispozitivele vor avea Face ID și nu vor mai avea Home button și margini. Nu este ceva ieșit din comun, iar cele mai multe surse se așteaptă ca un astfel de dispozitiv să fie prezentat anul acesta, la conferința WWDC. Oricum, anumite surse au dat ceva mai multe detalii despre asta și au zis că va urma un iPad Pro cu o mărime de 11 inchi în loc de 10.5”.

Pe de-o parte acest lucru se poate întâmpla – eu nu sunt nici Ming-Chi Kuo, și nici Mark Gurman pentru a da informații exacte despre următoarele dispozitive Apple. Dar pare logic. Odată cu înlăturarea butonului Home și cu margini mult mai înguste, atunci e posibil să se transforme într-o tabletă de 11” în loc de 10.5”. Dar această mișcare nu pare una potrivită. Iată de ce…

În primul rând, tableta iPad 10.5” este un model destul de recent și va împlini abia un an acum, când va avea loc conferința WWDC. În plus, încă este popular. Chiar și iPad Pro 9.7” a avut momentul ei de glorie care a durat 15 luni și nu a avut o cerere atât de mare pe piață și, de altfel, avea un design destul de vechi. Așa că nu a fost o surpriză faptul că Apple a schimbat dispozitivul cu un model mai nou. Oricum această tabletă nouă și atât de căutată ar fi greu de înlocuit.

În al doilea rând, atunci când vine vorba despre evoluția unui produs, Apple îl face de obicei mai mic și mai subțire. Conform ultimelor particularități, spațiul care va fi disponibil în urma îngustării marginilor și înlăturarea butonului Home poate fi folosit pentru a crea un iPad mai mic cu același ecran de 10.5”. Cred mai mult într-o astfel de variantă decât cea în care se va adăuga un inch și jumătate ecranului, consumând astfel și mai multă baterie.

În al treilea rând, 11” este suficient de aproape de 12.9”. Nu au apărut încă știri recente despre schimbarea seriei de produse care au dimensiunea de 12.9”, dar ne așteptăm ca aceste dispozitive să rămână neschimbate. Acest lucru ar face introducerea unui dispozitiv cu o mărime de 11” să fie complet inutilă. O schimbare de la 9.7” la 10.5” a fost potrivită și avea sens, dar până la 11” nu înseamnă ceva semnificativ.

În concluzie, ar trebuie să adăugăm faptul că sursa principală a zvonului a fost site-ul Taiwanese Economic Daily News care este scris în chineză. Așa că am putea da vina pe Google Translate pentru informațiile-bombă care au apărut pentru că ceea ce au scris cu exactitate sunt următoarele:

Ne așteptăm ca Apple să lanseze noul iPad Pro care are aproximativ 11 inchi.

Am dori să subliniem un singur lucru extrem de important și anume acel cuvânt din propoziție: APROAPE. Acest lucru poate însemna și 10.5”, iar acest lucru nu înseamnă că iPad Pro va avea cu certitudine un ecran de 11”.

Una peste alta, nici măcar informația că o nouă tableta va fi introdusă pe piață pentru că nu prea se potrivește cu ceea ce am menționat mai sus. Așa că înainte să puneți bani deoparte, mai bine așteptați să vedem ce are de spus Kuo sau Gurman cu privire la acest subiect.

Sursa: iPadInsight

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iPhoneXR
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.