imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ziua Internațională a Femeii + Apple Watch = Un nou Badge


Evenimentul preferat al florarilor și florăreselor din toată lumea a sosit în sfârșit, cu alte cuvinte, este Ziua Internațională a Femeii. Cuvântul internațional are o semnificație diferită pentru utilizatorii Apple Watch, dar astăzi este una dintre ocaziile rare când primim un nou badge pentru o activitate îndeplinită de la Apple. Vă vom arăta ce trebuie să faceți. 

Înainte să intrăm în detalii, iată un scurt istoric despre Ziua Internațională a Femeii. Vei putea impresiona toate femeile din jurul tău cu vastele tale cunoștințe, nu doar un buchet de flori. Iată câteva detalii interesante despre această zi:

  • Primul eveniment care este legat de 8 martie a avut loc în 1857 când angajatele unei fabrici textile au protestat pe străzile din New York pentru a obține condiții de muncă mai bune și salarii mai mari.
  • Acest lucru a sprijinit mișcările socialiste ale vremii. Imediat la Congresul Primei Internaționale au fost adoptate măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru femei.
  • În 1910, la cel de-al 8-lea Congres Mondial al celei de-a Doua Internaționale, a fost decisă înființarea unei zile internaționale a femeilor pentru a lupta pentru dreptul la vot. Propunerea a fost acceptată de congres, dar nu a fost aleasă data exactă.
  • Acest lucru s-a dovedit a fi o greșeală. Pe 8 martie 1917, femeile din Rusia au protestat pentru pâine și pace. Câteva zile mai târziu țarul Nicolae I a abdicat și noul guvern civil a acordat femeilor dreptul la vot.
  • Apoi, 8 martie a fost desemnată Ziua Internațională a Femeii.
  • Cum, la început a fost vorba despre o mișcare socialistă, ziua a fost preluată rapid în întreaga Europă.
  • În decursul timpului, tenta politică a Zilei Internaționale a Femeii s-a estompat, iar sărbătoarea a devenit un prilej pentru oferirea de flori femeilor.

Clara Zetkin – prima sufragetă

Cu tot acest istoric în urma noastră, nu este deloc surprinzător că Apple a creat o nouă provocare pentru noi, asta dacă vrem să câștigăm un nou badge. Tot ce trebuie să faci pentru a reuși acest lucru este să închizi de două ori inelul Move astăzi. Acest lucru s-ar putea să nu fie prea convenabil pentru aceia dintre noi care și-au stabilit ca obiectiv 750 de calorii zilnic, 1500 de calorii nu sunt ușor de consumat într-o zi.

Dacă reușești, vei primi un badge 3D ca de obicei și 3 stickere pentru iMessage. Toate sunt foarte drăguțe și roz. Poate totuși modul în care Apple percepe femeile este puțin influențat de stereotipuri.

Avem și un playlist special azi pe Apple Music, se numește Essential Feminism și include multe melodii care susțin afirmarea femeilor cum ar fi Run the World (Girls).

În cazul în care ai uitat de Ziua Femeii, nu e prea târziu să dai fuga la cea mai apropiată florărie după un buchet. Și dacă alergi repede s-ar putea să primești și un badge.

MBP
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.