imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Xmind, aplicație de mind mappig.

Xmind – o excelentă aplicație de mind-mapping pentru Mac


Xmind e una dintre cele mai bune aplicații de mind mapping atât pentru utilizatorii avansați, cât și pentru cei obișnuiți. În prezent, am colectat toate avantajele aplicației.

Noi credem că toată lume are nevoie de o aplicație de mind mapping, indiferent de domeniul în care activează. Aceasta se poate dovedi foarte utilă atunci când îți notezi gândurile sau când le grupezi pe categorii, când desenezi grafice și când creezi un plan pe baza acestor informații. De asemenea, te poate ajuta cu sarcinile de la serviciu, la școală sau în viața privată.

De-a lungul anilor, ne-au trecut prin mâini o mulțime de astfel de aplicații, iar acum am avut ocazia să dăm peste Xmind. În scurt timp, aceasta s-a dovedit una dintre cele mai bune aplicații, dacă nu chiar cea mai bună, de până acum. Desigur, fiecare persoană utilizează în scopuri diferite acest tip de aplicații. De exemplu, există oameni care utilizează astfel aplicații pentru scenarii și dezvoltarea firelor narative.

Acesta e marele avantaj – poți introduce imediat într-o figură, notiță, grafic sau desen orice gând sau idee care îți trece prin cap. Ai de asemenea ocazia de a crea sau elimina noi notițe, pentru că organizarea gândurilor nu e un proces liniar. Trebuie să-ți transformi gândurile în obiective. Calea ce duce la aceste obiective e chiar procesul de grupare și punere cap la cap a ideilor. Revenind la subiectul principal al acestui articol…

De ce ne-a plăcut atât de mult Xmind?

Ei bine, așa cum am precizat și la început, fiecare persoană utilizează diferit acest tip de aplicații. De aceea este foarte important ca aceasta să fie open source. Astfel, poți instala diferite module built-in, cum ar fi plug-in-urile. În cazul aplicației Xmind, acest lucru e posibil, și poți alege dintre mai multe versiuni diferite. În consecință, poți descărca rezumate, plug-in-uri de e-mail și o serie de alte elemente utile.

În afară de asta, versatilitatea e un alt aspect important. Aplicația oferă 8 compoziții integrate și 20 de șabloane cu ajutorul cărora poți începe imediat să lucrezi la planurile pe care le ai. Aplicația e potrivită pentru toate categoriile de utilizatori, de la începători la avansați. De exemplu, poți distribui planurile pe Biggerplate, însă în același timp le poți exporta în Evernote sau în aplicațiile Microsoft.

Mulțumită funcțiilor open source, aplicația poate fi dezvoltată cu ușurință. Pentru asta, poți descărca instrumentele necesare de pe GitHub. Dacă judecăm în funcție de preț, putem concluziona că Xmind nu se adresează neapărat utilizatorului obișnuit. Cu toate astea, trebuie ținut cont de faptul că avem de-a face cu o aplicație polivalentă ce funcționează într-un mediu profesional și care poate fi automatizată cu ușurință. Încearc-o și împărtășește-ne părerea într-un comentariu.

Află mai multe: Compresia PDF-urilor pe MacCea mai tare aplicație de clean-up pentru Mac

Vezi oferta de produse iStyle!

mbp
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.