imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

WWDC 2018 – La ce ar trebui să ne așteptăm?


WWDC 2018 începe oficial luni, iar Apple va introduce toate aceste dezvoltări la care au lucrat pe tot parcursul anului. Conform tradiției, îți vom oferi un articol rezumat în care vei găsi toate acele știri, zvonuri și scurgeri de informații care ți-ar putea da indicii despre ce să aștepți.

Acest an, nu a fost un an ușor pentru software-urile dezvoltate de Apple. Au introdus multe inovații pentru 2017 Keynote, mulți oameni au început să folosească versiunile beta, și, se știe, entuziasmul – în special pentru iOS 11 – era destul de mare. Iar în septembrie, au scos totul pe piață și lumea a fost șocată.

Cu toate acestea, multe lucruri au avut loc de atunci, ne-am obișnuit cu ciudatul Control Center, au început să dispară bug-urile și în ultimele zile au sosit și ultimele caracteristici promise, așa că avem Home Pod, iMac Pro. Între timp, Apple a luat o decizie:

În acest an, în loc să introducă tone de inovații, vor prezenta cele mai stabile sisteme realizate vreodată, cu doar câteva inovații spectaculoase.

Deci, practic, ne putem aștepta într-o oarecare măsură, la un WWDC diferit, cu mai puține surprize. Să vedem la ce ar trebui să ne așteptăm:

iOS 12

Am crezut multă vreme că cea mai mare și mai interesantă inovație a iOS 12 urma să fie proiectul Marzipan, care ne-ar fi adus îmbinarea aplicațiilor iOS și MacOS. Cu toate acestea, între timp, Apple a redus viteza, așa că Gruber crede că nu există aproape nicio șansă ca așa ceva să se întâmple mâine. Totuși, cea mai mare întrebare este ce se va întâmpla? Sincer, nu avem multe informații despre acest lucru.

Printre cele mai interesante aspecte este faptul că Apple ar putea să deblocheze noi funcții NFC. Ceea ce ar însemna că dezvoltatorii externi ar putea avea acces la chip-uri utilizate în mod restrictiv până acum, care au fost prezente în dispozitive de la lansarea iPhone 6 și ar putea aduce multe oportunități. Imaginează-ți iPhone-ul ca fiind cardul tău de plată, cardul de intrare sau cheia mașinii. Oportunitățile sunt într-adevăr nelimitate, dar, desigur, depinde de Apple de câte dintre acestea vor beneficia dezvoltatorii.

Mai mult decât atât, este aproape sigur că aplicațiile AR și ARKit vor primi o atenție deosebită la conferință. Anul trecut, a fost pusă piatra de temelie, iar în cursul anului au fost introduse numeroase concepte și proiecte care funcționează bine, deci ar fi o prostie să nu continuăm conceptele. Deși versiunea 1.5 a ARKit a fost introdusă nu cu mult timp în urmă, este posibil să ni se prezinte inovațiile versiunii 2.0, cel puțin câteva cuvinte.

În cele din urmă, se pare că bunăstarea digitală este tot mai importantăi. Iar dacă vor să țină pasul cu tendințele, Apple va trebuii să incorporeze unele caracteristice spectaculoase în sistem, care ar putea contribui la tratarea dependenței digitale (știi, atunci când îți folosești telefonul prea mult), etc. Cu siguranță ar trebui să facă asta!

Și avem nevoie, de asemenea, de noi Animojis.

macOS „un fel de munte”  și watchOS 5

În ceea ce privește macOS, nu ne așteptăm la prea multe inovații. Deoarece sistemul desktop și iOS au fost în mod similar afectate de diverse probleme de securitate, ne așteptăm, în linii mari, mai mult la îmbunătățiri legate de securitate și stabilitate. În ceea ce privește numele, sugerăm că ar putea să înceapă să utilizeze expresia „macOS Higher Sierra”, deoarece va fi probabil vor exista doar mici schimbări.

În legătură cu watchOS 5, cele mai frecvente dorințe sunt legate de afișajele create de dezvoltatorii externi. Cu toate acestea, nu credem că ar trebui să ne așteptăm la 3-4 noi Watch Faces oficiale. Un alt vis este monitorizarea somnului și alarma inteligentă. Multe alte produse de pe piață prezintă aceste caracteristici, așa că este timpul ca Apple să le incorporeze la rândul său.

Hardware

Deși WWDC este de obicei despre software-uri, nu ar trebui să excludem anunțurile pe teme hardware. De exemplu, anul trecut au fost anunțate noi iPad-uri, Home Pod-uri și iMac-uri Pro. Lansările din acest an vor fi, probabil, mai puțin pretențioase, dar încă sperăm că vom afla câte ceva despre unele produse noi.

Un încărcător AirPower ar arăta foarte bine pe rafturile din magazine, iar compania datorează clienților acest lucru. În plus, e posibil să continue linia HomePod și, în cele din urmă, Apple ar putea introduce difuzoare inteligente pentru acasă. Același lucru este posibil și pentru căștile intra- și extra-auriculare – următoarea generație de AirPod-uri ar putea fi lansată sau un set de căști Apple cu sunet studio de calitate înaltă.

Din păcate, toate aceste lucruri menționate mai sus țin de domeniul fanteziei, totuși o nouă actualizare pentru MacBook Pro este o posibilitate. În plus, unele surse așteaptă un iPad Pro X, care ar primi funcția FaceID, un nou ecran OLED și un hardware puternic. Cine știe …

Pe scurt, asta este tot ce putem să așteptăm, să credem sau să știm, cel puțin pentru moment. Nu foarte mult, dar în câteva ore ne vom da seama. Ca de obicei, luni vom fi în direct pentru a te informa cu privire la aceste anunțuri. Ne vedem atunci!

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.