imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Withings WS-50 nu doar un cântar


Tehnologia se infiltrează încet dar sigur în toate dispozitivele care ne înconjoară: ceasuri, telefoane, brățări, camere foto, camere de filmat, etc. În acest articol vom vedea cum a modificat tehnologia un dispozitiv cu care fiecare dintre noi am avut o relație tensionată uneori. Banalul cântar din baie nu mai este chiar așa de banal.

Cei de la Withings au modificat instrumentul de cântărire într-un adevărat partener în menținerea sănătății. Cu un design elegant și fiind construit din materiale de calitate, WS-50 va complementa baia sau camera în care este utilizat.

Odată scos din cutie, trebuie doar să-i introduci bateriile care sunt livrate împreună cu produsul și cântarul devine funcțional. Bineînțeles, dacă vrei să profiți cu adevărat de ceea ce știe să facă acest dispozitiv inteligent, trebuie să descarci și să instalezi pe iPhone-ul tău aplicația furnizată de cei de la Withings și să le împerechezi. Îl poți folosi și fără aplicație căci WS-50 se poate conecta wireless la internet, printr-un router deja existent, pentru a stoca în contul personal Withings toate informațiile pe care acesta le furnizează.

Contul personal împreuna cu toate informațiile stocate poate fi accesat prin aplicația Withings pe iPhone și alte smartphone-uri sau în orice browser, la www.Withings.com.

La fiecare cântărire, Withings WS-50 oferă informații despre:

Greutatea proprie – indică variația față de cântăririle anterioare și diferența până la greutatea optimă dorită.

Screen Shot 2016-01-11 at 9.30.29 PM

Masa de grăsime și masa musculară – această funcție este întâlnită în general la cântarele profesionale din clinicile de specialitate.
Modificarea greutății corporale se întâmplă prin fluctuații în masa musculară, masa de grăsime sau masa fluidelor din corp. Atunci când dorim să slăbim, este de ideal să scădem masa de grăsime și nu masa musculară. Astfel, la fiecare cântărire, putem ști dacă am scăzut masa de grăsime sau cea musculară.

Ritmul cardiac (BPM – bătăi pe minut) – putem folosi cântarul pentru a monitoriza ritmul cardiac și eventuale disfuncționalități ale acestuia. Pentru adulții care au peste 18 ani, ritmul cardiac normal de repaus este între 60 și 100 de bătăi pe minut.

Calitatea aerului – Măsurarea calității aerului este un parametru esențial pentru o viață sănătoasă. O concentrație mare de CO2 în aerul respirat poate duce la disconfort sau chiar la probleme de sănătate serioase. Având posibilitatea de a măsura acest parametru, vom ști când este nevoie să aerisim camera în care se află cântarul.

Nivelul normal de CO2:
•    350 – 450 ppm : Nivelul normal pentru exterior;
•    450 – 600 ppm : Nivel acceptabil – fără influențe asupra funcțiilor corpului;
•    600 – 1000 ppm : Aer greu și mirosuri neplăcute;
•    1000 – 2500 ppm : Stare generală de somnolență.

Nivel periculos de CO2:
•    30,000 ppm : Intoxicare ușoară, respirație îngreunată, puls crescut, greață;
•    50,000 ppm : Dureri de cap extreme, pierderea temporară a vederii și a simțurilor;
•    100,000 ppm : Inconștiență, posibil chiar încetarea funcțiilor vitale;

Temperatura ambientală – monitorizează și stochează informații despre temperatura din camera unde cântarul este depozitat.

NOTĂ!
Calitatea aerului și temperatura ambientală sunt măsurate la fiecare 30 min.

Pe lângă măsurătorile pe care Withings WS-50 le poate face, aplicația pentru iPhone poate prelua informații suplimentare și de la alte instrumente (senzorii smartphone-ului, ceasuri/brățări inteligente, senzori corporali, etc.), pentru a genera o privire de ansamblu asupra stării de sănătate și a activității fizice pe care o practicăm. Astfel, aplicația poate prelua informații despre numărul de pași realizați zilnic, distanța parcursă, calorii arse, timpul de activitate vs. timpul de repaus, calitatea somnului, etc.

Spre exemplu, Withings colaborează cu MyFitnessPal, utilizând datele nutriționale. Astfel, poți ști în permanență dacă activitatea fizică susține dieta propusă și chiar poți afla care dintre cele două (dieta vs. activitatea fizică) influențează cel mai mult scăderea în greutate.

O altă facilitate este aceea că Withings WS-50 poate monitoriza individual până la 8 persoane, știind singur ce persoană se află pe cântar în momentul măsurării și apoi sincronizând automat noile măsurători sub numele persoanei respective.

Pentru a obține rezultate și măsurători cu acuratețe ridicată, este important să utilizăm cântarul pe o suprafață solidă, în plan drept și să păstrăm poziția aleasă încă de la prima cântărire. Dacă totuși nu pot fi întrunite aceste condiții, Withings WS-50 va indica de fiecare dată dacă este poziționat incorect – astfel se vor putea aduce ajustări pentru ca măsurătorile să fie precise.

Withings a reușit să introducă cântarul în era digitală, oferindu-i noi valențe și posibilități de comunicare cu celelalte dispozitive inteligente, integrându-l în viața noastră deja plină de astfel de dispozitive tehnologizate. Aplicația oferită de cei de la Withings este o completare binevenită, centralizând datele strânse de la cântar sau de la celelalte dispozitive, permițându-ți să-ți setezi propriile obiective, cât dorești să slăbești și până la ce dată. Cu alte cuvinte, cei de la Withings fac aproape imposibil de utilizat scuze cum ar fi: nu am știut, am uitat, etc. Slăbitul sau menținerea în formă sunt și mai simple acum!

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.