imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

WinRaR a reparat un bug vechi de 19 ani


S-a descoperit un bug destul de sever în aplicația care însumează peste 500 de milioane de utilizatori. După 19 ani de vulnerabilitate, WinRaR a rezolvat acest bug. Mai bine mai târziu decât niciodată.

În cea mai populară aplicație de compresie din lume, WinRaR, s-a găsit o uriașă vulnerabilitate. Prin comparație, bug-ul din FaceTime e doar o mică eroare. Iată o poveste care ne arată de ce nu e recomandat să utilizăm formate de fișiere depășite.

Nu credem că mai e nevoie să prezentăm cuiva WinRaR; nici chiar utilizatorilor de Mac. E un fel de VLC al compresiilor. Aplicația suportă toate formatele de fișiere și le poate comprima pe toate. Nu e posibil ca toți cei 500 de milioane de utilizatori să se înșele în privința acestui produs.

WinRaR

WinRaR și problema cu extensia ACE

Cu toate astea, se pare că abilitatea de a lucra cu toate tipurile de formate nu e întotdeauna un avantaj. Problema identificată are legătură cu tipul de extensie „ACE”. Acesta e compatibil o singură aplicație, WinACE, care nu a mai primit un update de mai bine de zece ani, din 2007. Îți poți imagina că nu e unul dintre cele mai populare formate. Dar programul de arhivare a continuat să ofere suport și pentru aceasta, pentru simplul motiv că oferă suport pentru toate formatele.

Dar cercetătorii au găsit o slăbiciune. Dacă era creat un fișier ACE și redenumit în RAR, atunci apărea o problemă foarte serioasă. Când WinRaR deschidea acel fișier, se crea o portiță prin care putea intra orice fel de virus, care se instala automat direct în folderul de Startup. Asta înseamnă că după un restart, aplicația rula imediat, fără să știi de ea.

Această amenințare de securitate s-a întins pe mai bine de 19 ani de zile. Imediat ce dezvoltatorii WinRaR au descoperit problema, au făcut un update pentru aplicație, în care au rezolvat acest bug. Mai bine mai târziu decât niciodată. Cu toate astea, nu putem ști cine ar fi putut profita de această oportunitate. Dacă se întâmplă să utilizezi WinRaR, e timpul pentru un update!

Sursa: The Verge

Vezi oferta de produse iSTYLE!

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.