imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Iconiță și interfață Winamp.

WINAMP: Legenda se întoarce


Vorbim despre super-eroul unei perioade apuse, în care MP3-ul era formatul dominant. Winamp a marcat copilăria multora dintre noi. O aplicație veche nu înseamnă neapărat o aplicație depășită. Celebra lamă se întoarce cu noi puteri.

Credem cu tărie că, în afară de cei mai tineri cititori, aproape toată lumea a auzit de Winamp. Acest media player gratuit a debutat în 1997 și, în perioada respectivă, a fost instalat pe aproape orice PC. Chiar dacă oferea posibilități nelimitate de configurare, succesul a fost garantat de faptul că Winamp era foarte simplu de utilizat. Ca să nu mai vorbim de numărul incredibil de skin-uri, pe care le puteai colecționa ca pe Pokemon Tazos.

Aplicația a fost achiziționată în 2002 de AOL, apoi a fost cedată către Radionomy în 2014. Ultimul update WINAMP a fost lansat în 2013, astfel că aplicația se va ridica într-adevăr din propria cenușă. În plus, se pare că va fi destul de tare!

O aplicație mobilă Winamp

Deși nu a dezvăluit prea multe detalii, Alexandre Saboundjian, CEO-ul de la Radionomy a spus că lama se va întoarce în primul rând sub forma unei aplicații mobile. Însă pe viitor, compania dorește să dezvolte și o aplicație pentru desktop. Radionomy dorește ca noua aplicație să păstreze spiritul original, însă o vor înzestra cu toate funcțiile unui media player modern. De exemplu, vei putea gestiona playlist-urile, localiza fișiere, podcast-uri, stream-uri radio și posibil alte servicii de music streaming precum Spotify sau Apple Music. Totul dintr-o singură aplicație.

Update-ul 5.8 va fi lansat săptămâna asta și va rezolva o serie de bug-uri. Noul Winamp 6 e așteptat în 2019.

Dacă nu poți aștepta până atunci, iată aici o versiune web, creată de un fan. Acesta poate evoca, cu siguranță, vremuri apuse, mai ales prin intro-ul lui DJ Mike Llama:

Winamp it really whips the llama’s ass.

Sursa: Techcrunch

Vezi oferta de produse iStyle!

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.