imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

WhatsApp va fi complet gratuit!


În mod normal pe iPhone folosești iMessage pentru a comunica cu prietenii. Problema este că nu toată lumea are iPhone. Dar toată lumea, indiferent că are un telefon cu Android sau cu iOS își poate instala WhatsApp. Astăzi cei de la WhatsApp au dat o veste foarte bună întregii comunități de utilizatori, aplicația va deveni complet gratuită.

Anunțul a fost făcut de Jan Koum, fondatorul companiei, în cadrul conferinței DLD din Munchen. Până acum aplicația WhatsApp putea fi folosită gratuit în primul an iar apoi trebuia achitată anual o taxă de 0,99 dolari. El a justificat această modificare prin faptul că deși un dolar pe an nu este o sumă care să reprezinte o problemă problema este că nu toată lumea are acces la un credit card.

Nu ne dorim ca oamenii să aibă impresia că la un moment dat comunicațiile lor cu restul lumii vor fi întrerupte.

Jan Koum - fondatorul WhatsApp
Jan Koum – fondatorul WhatsApp

Pe blogul companiei hotărârea a fost comentată astfel:

Normal ca oamenii să se întrebe cum intenționăm să păstrăm WhatsApp funcțional fără a mai încasa abonamentele și dacă nu cumva anunțul de astăzi înseamnă faptul că vom introduce reclame de la terți. Răspunsul este simplu: nu. Începând din acest an vom testa aplicații care folosesc WhatsApp pentru comunicarea cu companiile și organizațiile cu care doriți să faceți acest lucru. Asta ar putea însemna comunicarea cu banca dumneavoastră pentru autentificarea sau respingerea unei tranzacții, sau cu o companie aeriană despre un zbor amânat. Cu toții primim aceste mesaje și acum – prin mesaje text sau convorbiri telefonice – așa că noi ne dorim să testăm noi aplicații care să facă acest lucru mai simplu cu ajutorul WhatsApp, reușind în același timp să vă oferim aceeași experiență de utilizare fără reclame și spam.

Să sperăm că noua strategie va reuși și WhatsApp va supraviețui. În același timp avem și o veste proastă pentru cei care au achitat deja taxa anuală pentru acest an și care nu va fi rambursată.

sursa: Recode, WhatsApp blog

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.