imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

WhatsApp a introdus apelurile video


Ultima versiune WhatsApp are în sfârșit integrată posibilitatea, mult așteptată de cea mai mare parte a utilizatorilor, de a realiza apeluri video. Actualizarea este deja prezentă pe toate versiunile aplicației, cea pentru iOS, pentru Android și pentru WindowsPhone.

Cu mult timp în urmă, într-o galaxie foarte îndepărtată, au fost inventate apelurile video … și apoi, dintr-o dată, au apărut și în WhatsApp la sfârșitul anului 2016. Dacă nu înțelegeți ce s-a întâmplat nu vă faceți griji, nici noi nu am înțeles.

Există deja multe opțiuni disponibile pentru realizarea convorbirilor video. Skype, Facebook, Viber, sau FaceTime – care este disponibil doar pe dispozitivele Apple. Putem discuta avantajele fiecărei soluții, dar nici una dintre ele nu este perfectă.

Pe de altă parte, atunci când vrei să pornești o convorbire trebuie să ții cont de tipul de produs al celuilalt partener la conversație. Nu poți folosi FaceTime cu persoane care au WindowsPhone. La fel cu Messenger-ul, iar Viber-ul este o opțiune și mai nefericită.

Așa că mai rămâne Skype, sau soluțiile create pentru piața chineză ( spre exemplu WeChat, Kakao Talk), și acum noua versiune de WhatsApp.

Mobile World Congress 2014 - Day 1

Am introdus această funcționalitate pentru că știm că uneori vocea și textul nu sunt suficiente. Nimic nu poate înlocui posibilitatea de a vedea primii pași ai nepotului, sau să-ți poți vedea copilul atunci când studiază în străinătate.

Totuși, este foarte ciudat că abia acum a apărut această posibilitate în lista cu funcționalitățile aplicației, ținând cont că este una dintre cele mai îndrăgite. Are mai mult de un miliard de utilizatori la nivel global, ceea ce este o realizare foarte importantă pentru cei de la WhatsApp.

Lucrurile se mișcă încet la sediul aplicației. Atunci când a apărut pe piață în 2009, puteai avea conversații doar pe chat. Discuțiile în grup au apărut după doi ani, iar conversațiile cu voce după încă patru ani. Pe atunci trebuia să plătești o taxă pentru a folosi aplicația: un dolar pe an. Facebook a achiziționat WhatsApp în 2014, apoi a apărut versiunea desktop a aplicației la începutul acestui an, tot atunci mecanismele de criptare au fost îmbunătățite și aplicația a redevenit gratuită.

WhatsApp a devenit un standard al comunicațiilor de pe platforme diferite: utilizatorii business folosesc aplicația ca un înlocuitor al iMessage. Mulți utilizatori o îndrăgesc pentru simplitate, ceea ce este de înțeles. Apelul video, care a apărut în sfârșit după șapte ani, este destul de primitiv, dar dezvoltatorii promit actualizări periodice, așa că asta nu ar trebui să fie o problemă.

Vom încerca să obținem cât mai mult din asta și să devenim cea mai bună platformă de conversații video disponibilă.

Unul dintre jurnaliștii de la The Verge a fost prezent la conferința The Wall Street Journal, unde era și Jan Koum, CEO-ul WhatsApp. În timpul discuțiilor dintre cei doi, jurnalistul l-a întrebat pe Koum dacă cei de la WhatsApp se tem că aplicația va pierde din simplitate și ușurința în utilizare datorită noilor funcționalități integrate. Din răspunsul acestuia a reieșit că pentru ei simplitatea a rămas o prioritate foarte importantă, așa cum a fost totdeauna.

Sperăm că apelurile video vor funcționa bine și vor fi ușor de utilizat, din moment ce dezvoltarea a durat atât.

sursa: Cult of Mac, The Verge

ipadpro
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.