imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Vrei să mergi la alergat cu Apple Watch? Ai grijă la setările astea!


Apple Watch poate fi un echipament fantastic pentru orice tip de activități sportive, inclusiv pentru alergat. Mai ales dacă urmezi pașii de mai jos…

Actualizează-ți datele de sănătate

Deși ceasul are o mulțime de senzori specifici, acesta nu-ți cunoaște genul, vârsta, înălțimea și greutatea, dacă nu le completezi. Contează destul de mult dacă persoana care s-a înscris la maraton e un băiat de 19 ani sau bunica ta de 80.

Apple Watch e capabil să efectueze măsurătorile corecte doar dacă îi pui la dispoziție, de la bun început, informații valide și actualizate. În teorie, ar fi trebuit să configurezi toate aceste date în momentul în care ai activat ceasul, însă dacă nu ai făcut asta sau dacă de atunci au apărut anumite schimbări, accesează aplicația Watch din iPhone și alege My Watch din partea de jos a ecranului, apoi, pentru a introduce aceste modificări, selectează Health.

Calibrarea

Ei bine, încă ne aflăm la în stagiul de „să ne cunoaștem mai bine”: prin calibrare, poți obține informații mai precise despre distanță, ritm și calorii consumate. În plus, ceasul va înregistra rezultate valide chiar și atunci când GPS-ul nu poate fi de încredere. Dacă nu ai mai făcut asta până acum, începe cu „Reset Fitness Calibration Data”

 • Deschide aplicația Watch.
 • Alege My Watch, apoi dă click pe Privacy și selectează „Reset Fitness Calibration Data”.

Abia acum poți începe adevăratul proces de calibrare:

 • Pune-ți la mână Apple Watch-ul și mergi afară într-o zonă netedă și deschisă, unde ai semnal bun pentru GPS și unde cerul e senin.
 • Deschide aplicația Workout. Pentru a începe, trebuie să alegi dintre o repriză de mers în aer liber sau una de alergat (outdoor walk/run). Mergi sau aleargă în ritmul tău timp de 20 de minute.

Notă: Dacă deții un Apple Watch din seria a doua sau un model mai nou, telefonul e deja echipat cu un sistem GPS, așa că dacă dorești să-l calibrezi, nu ai nevoie de iPhone. În consecință, pentru restul modelelor, vei avea nevoie și de telefon.

Strânge cureaua ceasului

E posibil să ți se pară ceva banal, însă nu ar trebui să omiți acest aspect. Nu poți obține o citire corectă a ritmului cardiac, dacă senzorul nu este în contact direct și stabil cu încheietura mâinii. Așa că, dacă pe timpul zilei slăbești cureaua, atunci când mergi la alergat adu-ți aminte să o strângi. Astfel, ceasul nu te va mai deranja pe timpul antrenamentului, și vei obține măsurători mult mai precise ale ritmului cardiac.

Parametri/Metrics

În timpul unei reprize de alergat în aer liber, Apple Watch poate ține evidența pentru o mulțime de parametri în același timp. Însă asta nu înseamnă că poți vedea toate aceste informații pe timpul antrenamentului.

 • Deschide aplicația Watch din iPhone.
 • Selectează My Watch, apoi Workout > Workout View.
 • Alege Multiple Metric sau Single Metric.
  • Dacă alegi Multiple Metric, poți selecta până la 5 parametri pentru antrenamentele tale. Selectează tipul dorit de antrenament, apoi alege Edit. Adaugă, elimină sau rearanjează ordinea parametrilor.
  • Dacă alegi Single Metric, atunci când rotești Digital Crown poți naviga printre cele cinci tipuri de parametri în timpul antrenamentului.

Obiective

Atingerea unui anumit obiectiv te poate motiva mai bine decât orice altceva. În vreme ce alegi tipul antrenamentului, selectează cele trei puncte (…) și stabilește-ți obiectivele în funcție de distanță, calorii sau timp.

Pauza automată

Orice persoană care a fost la alergat prin oraș știe că, uneori, e necesar să faci mici pauze. Câteodată trebuie să aștepți la semafor, uneori îți iese o mașină în cale sau pietonii te împiedică să înaintezi. În astfel de situații, funcția Auto Pause poate fi de mare ajutor, pentru că vei primi informații valide indiferent de obstacolele pe care le întâmpini.

 • Deschide aplicația Watch de pe telefon.
 • Selectează My Watch, poi Workout > Running Auto Pause.

Sursa: CNet

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.