imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Vor primi noile iPhone-uri suport Apple Pencil?


Avem două surse care ne indică faptul că noile modele flagship, ce urmează să fie lansate curând, vor primi suport Apple Pencil. E oare posibil sau va rămâne doar un vis pentru utilizatori?

De data asta, cei de la Economic Daily News au lansat știrea conform căreia există posibilitatea ca noile modele de iPhone să primească suport Apple Pencil. Apoi, pe la începutul săptămânii, TrendForce, o companie de analiză din Taiwan, a scris despre același lucru. Ar trebui să adăugăm că niciuna dintre cele două companii nu se numără printre cele mai de încredere surse. Ne putem aștepta ca tipul acesta de publicații să se bazeze pe o scurgere falsă de informații. Așa că, ținând cont de asta, hai să vedem ce au avut de spus.

Ideea e că, potrivit unor presupuse surse din interior, atât următoarea generație de iPhone X, cât și modelul cu display OLED de 6.5 inch – cunoscut de obicei sub numele de iPhone X Plus – e posibil să primească suport Apple Pencil. Pe baza acestor informații putem concluziona că viitorul model low-cost de 6.1 inch nu avea parte de suport, iar această decizie e cumva de înțeles, având în vedere eficiența costurilor.

Nu știm dacă iPhone-ul va primi suport pentru varianta curentă de Apple Pencil – care în opinia noastră e prea mare – sau dacă vor fi compatibile cu o nouă generație, mai mică, proiectată exclusiv cu acest scop. Având în vedere că Apple Pencil va sărbători cea de-a 3-a aniversare în noiembrie, aceasta ar fi ocazia perfectă pentru companie să ofere un nou design acestui instrument, iar suportul pentru iPhone va fi motivul perfect pentru asta.

Cu toate astea, e posibil ca de crearea noului Apple Pencil pentru iPhone să se ocupe un producător insider, la fel ca în cazul Logitech Crayon pentru cea de-a șasea generație de iPad-uri.

În orice caz, nu ar trebui să uităm nici de faptul că în 2007, Steve Jobs a afirmat că „nimeni nu-și dorește un stylus”. Ei bine, de atunci, displayul iPhone-ului a crescut de la 3.5 inch la 5.8 inch, căruia probabil că anul acesta i se va alătura modelul de 6.5 inch, așa că suportul pentru Apple Pencil va fi cu siguranță mai rezonabil decât oricând.

Sursa: MacRumors 1,2

Black Friday iPad
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.