imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Vom avea Aplicații Universale!


Și chiar mai devreme decât am putea crede. Dezvoltatorii vor putea să lanseze aplicații cu design tipic pentru iOS care să funcționeze și cu macOS Mojave.

Informații noi despre proiectul Marzipan: primele aplicații universale vor fi lansate în curând în App Store. În urmă cu câteva săptămâni, am scris un articol despre cum evoluează proiectul și despre posibilitatea de a asista la o fuziune a iOS și macOS. Ceea ce putem afirma cu certitudine este că platformele Apple pentru desktop și dispozitive mobile nu au fost concepute în vederea acestui scop, dar noi credem că, mai devreme sau mai târziu, va avea loc o unificare, cel puțin la nivelul aplicațiilor.

Dezvoltatorii nu au încă instrumentele potrivite pentru a reuși acest lucru, însă au o nouă oportunitate, pe baza căreia ar putea lansa primele aplicații care se doresc a fi universale. Și acest lucru s-ar putea întâmpla în septembrie. Un dezvoltator, Pedro José Pereira Vieto a publicat un video pe Twitter, din care reiese că LaunchServices din cadrul macOS Mojave va oferi suport pentru pachete de aplicații flat asemenea iOS în sistemul desktop.

Să intrăm puțin în detalii. Pe scurt, de acum încolo, formatul Mach-O va avea suport și în macOS astfel că aplicațiile care îl folosesc vor putea funcționa atât pe mobil, cât și pe desktop. Acest lucru ar putea fi primul pas în trecerea la aplicații universale, iar, în viitor, Apple va grăbi probabil procesul lansând noi framework-uri.

 

Sursa: Twitter

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.