imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Vicepreședintele departamentului de marketing al Apple vorbește despre Siri


Vicepreședintele Worldwide Marketing de la Apple, Phil Schiller, a vorbit despre viitorul asistentului personal Apple într-un interviu pe care l-a acordat pentru Gadgets 360 în timp ce era în India. El consideră că această situație este mai complexă decât cea a giganților tech din concurență. În timpul interviului a vorbit despre punctul său de vedere cu privire la importanța unui ecran și a glumit puțin despre rivali.

Apple a introdus Siri în 2011 ca o funcționalitate foarte populară a iPhone. Mai târziu, aproape toate sistemele de operare mobile au început să adauge funcții similare, care s-au dovedit a fi, drepți să fim, mai bune decât Siri. Între timp, Apple a adăugat Siri pe Mac și Apple TV, dar nu l-a mai dezvoltat atât de mult de-a lungul anilor și mulți oameni nu folosesc zilnic Siri. Am publicat un articol de opinie de curând, dacă ai ajuns aici pentru Siri, vei găsi lucruri interesante și acolo.

Apple a vorbit mult despre cât de greu ar fi să renunțe complet la ecrane . Deși acest lucru nu ar fi o problemă pe piața de telefoane, ecranele ar putea lua o altă formă. În discursul său, Phil Schiller s-a concentrat asupra faptului că nu are rost să controlezi totul prin voce, chiar dacă pare minunat. El se gândește mai mult la un sistem general care ar putea oferi cea mai bună soluție pentru orice tip de situație. Chiar dacă a vorbit pe scurt despre Amazon Echo și Google Home în timpul interviului, vicepreședintele de marketing al Apple a refuzat să formuleze o opinie a sa despre aceste produse care sunt deja pe piață.

Acestea sunt cele două dispozitive, despre care presa spune că Apple trebuie să le ajungă din urmă. În ultimele săptămâni au apărut din ce în ce mai multe zvonuri despre posibilitatea ca Apple să introducă un dispozitiv similar cu, să zicem, Amazon Echo, chiar la WWDC. Acesta ar fi „doar” un dispozitiv de monitorizare vocală. Este important să menționăm că acest interviu a fost înregistrat înainte ca știrile despre un astfel de dispozitiv să apară, iar ceea ce am aflat din cele spuse de Schiller este faptul că el consideră că un hardware dedicat doar recunoașterii vocale nu este îndeajuns. Desigur, nu este vorba despre dispozitiv în sine, ci mai degrabă despre cum și când ar putea Apple transforma Siri într-o inteligență artificială care să se auto-dezvolte și să poată fi cu adevărat utilă în viața de zi cu zi a utilizatorului.

Considerăm că este important să existe momente când este convenabil să folosești pur și simplu vocea atunci când nu poți utiliza ecranul,” a spus Schiller. „De exemplu, dacă conduci și vrei ca Siri să lucreze pentru tine fără a fi nevoie să te uiți la ecran, acesta este cel mai bun lucru. Sau poate ești în altă parte a camerei și vrei să-i spui lui Siri să schimbe melodia … Deci, există multe momente în care un asistent vocal este cu adevărat benefic, dar asta nu înseamnă că nu mai vrei deloc un ecran. Deci, nu cred că se potrivește în multe situații ideea de a nu avea un ecran. De exemplu, dacă caut o rută și folosesc Maps, Siri îmi poate spune direcțiile prin voce și asta este foarte convenabil, dar este și mai bine dacă pot vedea harta, să văd ce urmează și să văd unde există aglomerație. Aș înțelege mai bine traseul și ce voi face.

Schiller a ajuns să vorbească și despre asistenții personali ai companiilor rivale – care servesc, în principiu, funcția de obiecte care ascultă – căci este foarte posibil ca viziunea Apple să fie complet diferită atunci când vine vorba de asistenți personali:

Ei bine, nu vreau să vorbesc despre nici unul dintre ei. Mama obișnuia să spună că dacă nu ai ceva frumos de spus, nu spune nimic.

După aceea, Schiller a vorbit în mod concret despre faptul că avem cu siguranță nevoie de o interfață grafică pentru a maximiza experiența utilizatorilor.

Încă nu am văzut niciun joc strict-vocal care să fie măcar aproape la fel de distractiv ca cel pe care îl joc pe ecran. Așadar, cred că asistenții vocali sunt incredibil de puternici, că inteligența lor va crește, că vor face mai multe pentru noi, dar că rolul ecranului va rămâne foarte important.

Suntem nerăbdători să vedem ce anume va propune, dacă va propune ceva, Apple anul acesta. Sperăm că Phil s-a gândit la exprimare și nu va face aceeași greșeală ca atunci când a vorbit despre  inovație la lansarea noului Mac Pro. În acest an s-a dovedit că și cele mai frumoase dispozitive pot ajunge un eșec conform Apple.

sursa: MacRumors

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.