imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Măsoară-ți performanțele la ski sau la snowboard cu ajutorul Apple Watch


Sezonul de iarnă este în toi, așa că nu este prea târziu să încerci cele mai noi funcții Apple Watch și să afli ce performanțe ai atins monitorizându-ți mișcările atunci când te afli pe pârtie, la ski sau la snowboard. Hai să vedem cum faci acest lucru!

Apple a făcut ca API să fie disponibil pentru dezvoltatorii care permit ceasurilor Series 3 cu watchOS 4.2 să măsoare rezultatele sporturilor de iarnă folosind un altimetru. De acum încolo poți urmări coborârile verticale, distanța, numărul de ture, viteza medie sau caloriile consumate.

Poți face acest lucru foarte ușor prin folosirea aplicației Snoww dedicată Apple Watch, care deține noile opțiuni. O poți descărca din App Store – te înregistrezi și afli cum funcționează lucrurile. Primul pas este să decizi care dintre activități vrei să monitorizezi – ski sau snowboard și apoi să permiți aplicației să știe unde ești prin „enable location sharing”. De asemenea, poți să deschizi notificările, dar acest aspect nu este necesar.

Înainte de prima tură trebuie să apeși „Let’s ski” pentru a permite sincronizarea cu Health app. Acest lucru va face un rezumat al tuturor activităților tale măsurate de Apple Watch sau alte dispozitive smart sau aplicații de fitness. Înainte să începi să pornești, deschide aplicația pentru a se conecta la dispozitivul tău.

Din moment ce aplicația folosește un altimetru, aceasta este compatibilă cu Apple Watch Series 3, celorlalte versiuni Watch lipsindu-le această opțiune. Acest model de ceas are și GPS, așa că nu ai nevoie să îți iei iPhone-ul cu tine.

Deși această funcție este special concepută pentru cele mai recente ceasuri, ea funcționează și cu dispozitive mai vechi, măsurând numărul pantelor și de câte ori cobori. Doar că în acest caz cifrele nu vor fi la fel de exacte, ci vor reprezenta de fapt niște estimări aproximative; la fel cum iPhone-ul numără caloriile fără un dispozitiv anume care să-ți măsoare bătăile inimii. Dacă deții prima generație de Apple Watch – un model Series 1 – vei avea nevoie de telefon pentru că acesta nu are GPS incorporat.

 

iPhone XS unicredit
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.