imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Vânzările de PC-uri scad, în timp ce Mac-urile își mențin poziția


Dinspre Gartner au sosit statistici proaspete ce confirmă ceea ce se știa deja. Piața de PC-uri e pe moarte. Chiar și vânzările de Mac sunt în scădere, dar mult mai puțin decât media la nivel mondial.

Gartner a publicat statistica de vânzări pentru Q4 (trimestrul 4) din 2018. De asemenea, în ultimele trei luni nu au existat surprize. Vânzările au continuat să scadă, continuând tendința din ultimii ani. Toți producătorii – în afară de Lenovo și Dell – au înregistrat mai puține vânzări decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Cea mai răsunătoare cădere a fost înregistrată de Acer. Comparativ cu trimestrul 4 al anului trecut, compania a vândut cu 18.3 mai puține dispozitive. Se pare că Lenovo poate, cumva, supraviețui, închizând trimestrul cu o creștere de 5.9%.

Vânzările sunt în scădere

Scăderea de 3.8% înregistrată de Apple e destul de remarcabilă, de vreme ce vânzările de Mac-uri au rămas totuși peste media la nivel Mondial (-4.3%). Când vine vorba de cifre exacte, asta înseamnă că s-au cumpărat cu 1 milion de Mac-uri mai puțin decât anul trecut.

În afară de această cădere din piață, per total, Apple a reușit să-și crească, la nivel general, cota de piață. Mac-urile reprezintă 7.2% din întreaga piață de computere personale, mai mult cu 0.1% decât înainte. Apple și-a păstrat cea de-a 4-a poziția, în urma companiilor Lenovo, HP, și Dell, fiind urmați de Asus și Acer.

Sursa: MacRumors

Vezi oferta de produse iStyle!

iphonexr
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.