imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Vânzările de Mac sunt în scădere


Dar sistemele Apple continuă să aibă rezultate mai bune decât ceilalți concurenți. Industria PC-urilor înregistrează o adevărată cădere. Mai jos o analiză a celor de la Gartner.

Acum câteva luni am scris despre un studiu recent al IDC conform căruia după 5 ani de recesiune, industria PC-urilor dădea unele semne de creștere. Se pare că mișcarea dinamică a dispărut și cifrele au început din nou să scadă. Apple stă mai bine, deși indicele lor este în scădere, scade foarte încet, totuși piața este în continuare deținută de alți producători.

Datele companiei Gartner arată că livrările de PC-uri au scăzut, la nivel mondial, cu 4,3% în al doilea trimestru al anului 2017. Au fost livrate 61,1 milioane de unități, în scădere cu 4,3% față de aceeași perioadă a anului trecut. Acesta este cel de-al 11-lea trimestru cu scădere și cu cel mai mic volum al vânzărilor de PC-uri din 2007. Gartner atribuie această scădere creșterii prețurilor, creștere determinată de insuficiența componentelor.

Prețurile ridicate ale PC-urilor, datorate impactului deficitului de componente pentru DRAM, SSD-uri și panouri LCD, au avut un impact negativ pronunțat asupra cererii de PC-uri în al doilea trimestru din 2017, a declarat Mikako Kitagawa, analist principal la Gartner. Abordarea de a crește prețurile odată cu costurile componentelor a variat de la furnizor la furnizor. Unii au decis să absoarbă ei creșterea prețului componentelor fără a crește prețul final al dispozitivelor, în timp ce alți vânzători au transferat costurile în prețul plătit de utilizatorul final.

Clasamentul pe vânzători la nivel mondial, conform datelor Gartner arată că HP recuperează poziția de top cu o cotă de 20,8% din piață, în timp ce Lenovo se situează pe locul al doilea cu 19,9%. Apoi vine Dell cu 15,6% și Apple cu 6,9%. Pentru Apple, aceasta reprezintă o ușoară creștere de la 6,7%, deși livrările au scăzut cu aproximativ jumătate de procent.

O mică rază de soare este faptul că seria MacBook Pro, recent actualizată în octombrie, a primit o nouă actualizare și la WWDC. Procesoarele Kaby Lake le-au sporit foarte mult viteza, făcându-le și mai atractive pentru cei pentru care performanțele anterioare nu erau atât de satisfăcătoare.

sursa: 9to5mac

MB
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.