imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Vă veți putea juca cu un spinner în iOS 11


Așa cum era de așteptat, a apărut deja primul dezvoltator care încearcă să folosească realitatea augmentată. Jucăriile acestei veri, spinner-ele, se regăsesc și într-una dintre aplicațiile cele mai simpliste bazate pe AR.

Probabil că toată lumea a auzit despre noua jucărie, spinner-ul. Acest gadget este peste tot pe internet în ultimele zile, deși nu este o descoperire care va revoluționa lumea. Fidget spinner-ul este bazat pe un rulment și pe efectul forței centrifuge și ceea ce puteți faceți cu el este în esență să-l rotiți în jurul axei sale. Mulți spun că te poate face dependent foarte repede, odată ce l-ai luat în mână, pur și simplu nu vei mai putea să te  oprești din a-l răsuci între degete.

Acest fenomen a fost sesizat rapid și de dezvoltatorii de aplicații. În consecință putem vedea deja câteva încercări de bază care utilizează realitatea augmentată, cu ajutorul ARKit-ului lansat acum o săptămână. În videoclipurile de mai jos puteți observa că iPhone-ul face o treabă destul de bună atunci când vine vorba despre urmărirea mișcării, lucru despre care a vorbit Apple foarte mult la WWDC. Aceste aplicații AR simple, care au fost create în ultimul an, acoperă tot felul de domenii, avem: animale virtuale, zombi, jocuri de îndemânare, grafice 3D, hărți și cel mai important, fidget spinner-e.

Desigur, selecția AR de pe iPhone se va extinde cu aplicații mai sofisticate decât toate acestea și, sperăm, va conține multe aplicații utile, pe lângă numeroasele jocuri care vor apărea pentru a beneficia de oportunitățile apărute. Apple intenționează ca platforma iOS să devină cea mai mare platformă de realitate augmentată din lume – și după modul rapid în care apar actualizările OS-ului de pe telefonul Apple, există șanse mari ca acest lucru să se întâmple. Apple are, de asemenea, 16 milioane de dezvoltatori entuziaști care au primit mediul de dezvoltare cu care pot maximiza toate aceste posibilități ascunse în iPhone.

iPad + Pencil
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.