imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Va exista un iPhone cu USB-C?


USB-C își continuă drumul pentru a deveni standard la nivel internațional. Noile MacBook-uri includ exclusiv conectori USB-C. Va veni momentul când iPhone-urile vor adopta această tehnologie?

Acum un an am avut un articol mai lung pe această temă. Am verificat toate avantajele și dezavantajele schimbării. Am identificat multe motive și se părea că schimbarea la nivel global este inevitabilă. Pe atunci eram puțin cam optimiști:

În general, credem că introducerea dispozitivului USB-C la iPhone-uri ar fi o soluție bună pentru Apple. Brusc, totul ar avea un sens, de la dispariția jack-ului pentru căști până la ultimele modele de MacBook și MacBook Pro. Să nu mai menționăm faptul că se apropie acel viitor magic când vei putea încărca și conecta toate dispozitivele cu un singur cablu la televizor, monitor, hard disk extern, pendrive, vei conecta totul, iar, apoi, următoarea generație își va aminti că Apple a avut curaj, a început să facă lucrurile în felul acesta și a făcut-o, și ce bine a fost că a făcut-o…

Dar a trecut aproape un an și jumătate, următoarea generație de iPhone-uri este lansată, există noi iPad-uri și alți producători au trecut la USB-C, de asemenea. Este doar un port standard pe care îl folosesc și toate dispozitivele Android, și mai multe dispozitive pe care am avut șansa să le testăm în ultimul timp.

Deci întrebarea este destul de legitimă. Dacă toate dispozitivele de la MacBook până la iMac Pro folosesc același standard, de ce au rămas iPhone-ul și al iPad-ul fidele vechiului port?

Pro-Contra

În acest moment, trebuie să avem în vedere câteva aspecte¨

  1. USB-C este mai puternic decât Lightning – Nu prea mult, dar când Jony Ive încearcă în mod constant să subțieze toate dispozitivele noi, acest puțin înseamnă mult. Poți vedea mai jos cum ar arăta un iPhone cu port USB-C în loc de port Lightning – mai subțire de atât nu credem că se poate.  
  2. USB-C este un standard global – Pe de o parte, ar fi minunat ca toate dispozitivele să fie compatibile între ele. Dar asta înseamnă mai puțină flexibilitate. În prezent, Apple poate face orice cu Lightning. Totuși, nu vor putea face același lucru cu USB-C. Și Apple e puțin obsedat de control.
  3. Trecerea la USB-C ar fi o schimbare – și nouă nu ne plac schimbările. Evident, deoarece accesoriile cumpărate anterior pot deveni inutile. Dacă a existat un scandal pentru că Apple a renunțat la Dock după 10 ani de utilizare, îți poți imagina cât de dificilă ar fi și despărțirea de Lightning după 6 ani.
  4. Epoca wireless se apropie – Toate semnele arată că în viitorul apropiat vor exista mai puține cabluri și mai puțini conectori în jurul nostru. Se poate întâmpla ca în câțiva ani să nu mai existe deloc porturi la telefoanele mobile. Acestea vor fi fără fir, iar toate datele vor fi mutate prin Wi-Fi și Bluetooth. Până atunci, Apple ar putea supraviețui cu Lightning.

 Atât de multe lucruri sunt pro USB-C, dar și contra, de asemenea.

Golden mean

Pare o întrebare pentru care nu există un răspuns: atât păstrarea situației actuale, cât și schimbarea necesită compromisuri. Ce ar trebui să facă? În opinia noastră, există o singură soluție bună:

Includerea unui adaptor de alimentare USB-C și a unui cablu USB-C – Lightning în toate cutiile iPhone. Și portul actual ar putea rămâne.

De ce ar fi minunat? Este foarte simplu. Apple își menține controlul asupra ecosistemului. Și îi păstrează fideli pe cei care nu pot să renunțe la Lightning. Totuși,  chiar nu e în regulă să nu poti conecta cele mai recente MacBook-uri la iPhone-ul tău.

Dacă pachetul ar include cablul menționat mai sus, această problemă ar dispărea într-o secundă și echilibrul ar putea fi restabilit. Să nu mai vorbim de faptul că ar îmbunătăți încărcarea rapidă a iPhone-ului, deoarece ai putea folosi adaptorul MacBook ca încărcător rapid pentru iPhone-ul tău.

Este o întrebare bună dacă Apple împărtășește această opinie sau nu. Dacă și-ar fi dorit, ar fi introdus cablul anul trecut. Nu credem că a uitat de el. Dar acum au apărut din nou zvonuri despre iPhone, USB-C și un cablu care ar remedia situația.

Vom vedea…

Sursa: iMore

 

MB
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.