imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Utilizarea parolelor specifice aplicațiilor


Apple introduce o nouă procedură obligatorie de siguranță pentru aplicațiile celorlalți dezvoltatori care ar dori să acceseze datele noastre personale stocate în iCloud într-un fel sau altul. În curând veți avea nevoie de parole generate separat pentru a continua să utilizați fără probleme acest tip de aplicații.

Parole specifice aplicațiilor

Da, știrea este corectă, Apple va introduce o nouă măsură de protecție între utilizatorii săi și phishingul de date începând din 15 iunie. Nu este nimic nou în ceea ce privește această procedură, Apple adăugând tot încetul cu încetul tot mai mulți pași de securitate autentificărilor iCloud cu scopul ca datele personale, contactele și e-mailurile noastre să fie în cea mai mare siguranță. Acum, Apple nu va mai permite aplicațiilor dezvoltate de alte terțe părți să utilizeze datele menționate mai sus, să aibă acces direct la acestea și astfel să ocolească verificarea în doi pași sau autentificarea cu două factori. 90% dintre utilizatori nu vor fi afectați de acest lucru: probabil că nici nu vă veți da seama dacă utilizați în cea mai mare parte aplicațiile native.

De ce este necesar?

Apple a scris următoarele în mail-ul trimis utilizatorilor:

Începând din 15 iunie, vor fi necesare parolele specifice aplicațiilor pentru a accesa datele dvs. din iCloud atunci când utilizați aplicații de la terță parți, cum ar fi Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird sau alte servicii de poștă electronică, contacte și calendar care nu sunt furnizate de Apple. Dacă sunteți deja conectat(ă) la o aplicație terță parte folosind parola principală a Apple ID-ului, veți fi deconectat(ă) automat când această modificare va intra în vigoare. Va trebui să generați o parolă specifică aplicației și să vă conectați din nou.

Practic, ce înseamnă acest lucru? De exemplu, dacă accesați e-mailurile iCloud folosind Microsoft Outlook, veți fi deconectat automat din contul dvs. Desigur, veți putea utiliza în continuare aceste aplicații, dar există aplicații care nu acceptă autentificare în doi pași / autentificare cu două factori, ceea ce înseamnă că pot reprezenta o breșă de securitate. Puteți îndeplini deja cerințele Apple în câțiva pași simpli, astfel încât să nu veți fi surprins(ă) mai târziu. Mai întâi, trebuie să activați autentificarea cu doi factori pentru ID-ul dvs. Apple.

Cum pot seta parolele specifice aplicațiilor?

Puteți activa autentificarea în doi factori în felul următor (aceasta este setarea implicită pentru sistemele iOS 10.3 sau mai noi):

1. Căutați pictograma Settings (Setări) în ecranul de lansare.

2. Deasupra, veți vedea numele dvs., apăsați pe acesta.

3. Alegeți al doilea punct din meniu: Password & Security (Parolă și securitate).

4. Sub opțiunea Change Password (Modificare parolă), veți găsi Two-factor authentication (autentificare cu două factori) (poate fi deja activată), selectați.

5. Adăugați un număr de telefon pe care puteți primi codul de verificare care va fi necesar pentru restul procesului. Puteți alege între opțiunile de mesaje text sau opțiunile de apel.

6. Selectați Next (Înainte), veți primi codul.

Crearea parolelor specifice aplicațiilor:

1. Conectați-vă pe pagina contului Apple ID.

2. Căutați secțiunea Securitate, unde veți găsi și parolele specifice pentru aplicații.

3. Apăsați pe Creating Password (Creați Parola), apoi urmați instrucțiunile și creați diferitele parole pentru fiecare aplicație.

După aceea, vă veți putea conecta la aplicațiile respective numai folosind parolele pe care tocmai le-ați creat. Puteți să vă schimbați parola în secțiunea Edit(Editare) din fila Security(Securitate) și puteți adăuga până la 25 de parole noi în listă. Dacă parola ID-ului dvs Apple. este modificată, aceste parole vor fi șterse, de asemenea. Nu e cazul să vă panicați, singurul lucru care se va întâmpla este că sistemul vă va autentifica automat aplicațiile utilizând iCloud. Puteți adăuga parole noi în cont utilizând metoda descrisă mai sus.

Puteți citi mai multe despre autentificarea cu doi factori aici.

AW
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.