imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Următoarea versiune a Face ID ar putea vedea prin pielea ta


Autentificarea biometrică a iPhone-ului X cu ajutorul sistemului de scanare cu unde infraroșii, introdus de Apple, ar putea deveni chiar mai sigură în viitor. Următoarea versiune a autentificării ar urma să scaneze rețeaua de vene de pe chipurile utilizatorilor.

În septembrie, anul trecut, iOS 11 GM a dezvăluit multe informații despre noile produse, sistemul de autentificare biometrică al companiei a creat o adevărată rumoare. Apple părea să ofere o autentificare atât de meticuloasă și sigură, încât niciuna dintre companiile concurente nu putea să le conteste supremația.

Cu toate acestea, mereu este loc pentru îmbunătățiri, deci, în cazul unui sistem cu un background tehnologic incredibil, implementarea unui patent care presupune descrierea rețelei de vene folosind radiații ar putea duce la un sistem capabil să detecteze nu doar suprafața feței, dar și vasele de sânge aflate sub piele.

Acest lucru, implică, de fapt, existența unui transmițător optic care să emită mai multe pulsații de lumină infraroșie spre o anumită zonă din corpul utilizatorului (cum ar fi mâna, fața etc.). Lumina infraroșie ar putea trece prin piele, dar nu prin vene.

Imaginile generate astfel ar putea alcătui o hartă a vaselor de sânge în interiorul unor zone bine definite ale corpului uman. În funcție de parametrii fiecărei pulsații, ar putea fi creată o hartă tridimensională a suprafeței corpului. Bineînțeles, rămâne problema gradului de radiații la care utilizatorii ar putea fi expuși. Cu toate acestea, din moment ce autentificarea nu funcționează doar în cazul trăsăturilor feței, funcționează și cu suprafețe mai mici cum ar fi vârful degetelor.

Autentificarea bazată pe identificarea venelor ar putea furniza o soluție pentru problema gemenilor. Odată cu apariția iPhone-ului X, gemenii, frații cu înfățișări apropiate și pisicile au început să testeze tehnologia. Sistemul funcționează cu o acuratețe de 1:1 000 000, dar nu există certitudinea că doi frați gemeni identici nu ar putea să-și deblocheze unul altuia dispozitivele.

Structura sistemului de vene al feței umane diferă chiar și în cazul gemenilor identici, deci acuratețea tehnologiei ar putea fi îmbunătățită.

Deși această tehnologie este încă în stadiul de patent, nu ar trebui să neglijăm faptul că notch-ul încă există și, dacă urmărim ultimele tendințe, va rămâne în continuare în centrul atenției. Adăugarea a încă doi senzori ar putea face sistemele de identificare biometrică mai sigure. Nu pare chiar greu de implementat, iar compania din Cupertino poate rezolva și probleme mai complexe de atât.

 

Source: Apple Insider

iPhone XR
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.