imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Un tânăr student la design a fost respins de Apple Music, iar acum a redesenat aplicația


Deși tânărul designer a aplicat pentru un stagiu la Apple și a fost respins, compania i-a lăudat munca și l-a încurajat să continue. Jason Yuan a acceptat provocarea și nu s-a temut să umble la funcțiile de bază ale Apple Music și să le regândească.

Dacă ne urmărești, probabil știi că nu toți cei din echipa noastră editorială iMagazin sunt îndrăgostiți de Apple Music. Unora ne plac mai mult alte platforme de streaming. Eu, personal, prefer Spotify. Nu știu prea multe despre muzică și nu am anumite preferințe. M-am abonat la Spotify Premium pentru selecțiile personalizate de muzică oferite pentru gustul și starea mea de spirit, în timpul perioadei gratuite de probă.

Nu pot explica de ce nu îmi place Apple Music, iar acesta este cel mai fain lucru despre munca lui Jason Yuan. El a arătat că munca designerului nu se referă doar la desenarea liniilor și schimbarea culorilor. Tânărul artist de la Universitatea Northwestern a solicitat un stagiu la Apple Music, dar a fost respins. Potrivit postării sale de pe blog, Apple nu a oferit o explicație clară a deciziei lor, dar au trimis un răspuns frumos susținând că le-a plăcut arta studentului și că ar trebui să continue să lucreze pentru dezvoltarea sa personală.

Deși Jason a fost dezamăgit, a crezut cu tărie că aplicația Apple Music iOS merită mai mult și a început să o regândească. Mai întâi, așa cum o fac designerii buni UX, a făcut o cercetare pentru a clasifica utilizatorii Apple Music în funcție de gustul și selecțiile lor muzicale. Primul și cel mai important factor a fost despre experiența de bază a utilizatorilor, cu alte cuvinte, cum se întâlnesc ei noi cu noile hituri muzicale. El a împărțit utilizatorii în două grupuri principale.

Există grupul Hoarders, format din cei au deja o colecție muzicală și există Nomads, format din cei care aleg la întâmplare o listă și nu le pasă de crearea de playlist-uri. Potrivit studiului lui Jason, acești utilizatori ar putea folosi simultan Spotify datorită funcțiilor sale mai potrivite. Eu sunt cu siguranță un „Nomad”. Apple Music se bazează pe Hoarders care spun cu mândrie:

Dacă auzi ceva ce îți place, adăugă în bibliotecă.

Acest tip de filosofie nu este surprinzător la Apple. S-ar putea să provină din era iTunes, unde toată lumea era Hoarder. Utilizatorii lumii streaming au cu siguranță alte opțiuni în ceea ce privește ascultarea muzicii. Pentru a avea succes, trebuie să oferi artiști și albume mulțimii, nu playlist-uri. Din moment ce publicul țintă este împărțit în două, trebuie să faci compromisuri. Jason Yuan și-a numit aplicația My Sampler și oferă o soluție pentru problema actuală New Music Mix.

Ținând apăsat pe unul din muzicienii oferiți de My Sampler, acesta prezintă o previzualizare de 15 secunde a muzicii artistului. Deja din acel moment, poți alege să-ți placă sau poți trece mai departe. Este ca aplicația Tinder: trebuie să iei o decizie pe baza primei impresii. Poți să îl adăugi în listă sau să îl elimini într-o clipă. Cu un swipe, Jason dă acea senzație jucăușă aplicației Apple Music, considerând că Apple o subestimează de mult timp.

În cea de-a doua fază el a abordat identitatea brandului. Tânărul designer UX a descoperit că Apple Music conține multe simboluri care sunt greu de înțeles și previzualizări ale albumelor care nu sunt atractive pentru utilizatori și care împiedică accesarea acestora. Deoarece aplicația comunică destul de slab prin imagini, utilizatorii se pot pierde cu ușurință printre stări și artiști. El ar pune un accent mai puternic pe artist și ar unifica simbolurile pentru o mai bună conștientizare. În afară de toate acestea, el a proiectat o grafică armonioasă mult mai clară și care nu este la fel de enervantă ca bannerele pop-up de pe un site web.

În al treilea rând, a inspectat întreaga interfață vizuală, inclusiv navigarea ușoară, trecerea dintre meniuri și fonturile elegante și potrivite. A acordat atenție chiar și textelor în timp ce sunt derulate. Jason Yuan spune că în ciuda faptului că a beneficiat mult de munca ultimelor trei luni, el nu se așteaptă ca Apple să accepte vreuna din sugestiile sale, iar acum își continuă studiile la o altă universitate. Cel mai important lucru pe care l-a învățat din acest proiect este importanța dezvoltării experienței de utilizatorilor pentru a-i face mai umani, sensibili și atenți.

sursa: 9to5mac

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.