imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Un serviciu DNS bun și gratuit pentru iOS


Cloudflare a simplificat semnificativ căutările securizate în iOS. Descarcă gratuit și bucură-te de mai multă siguranță în lumea digitală cu un excelent serviciu DNS.

În urmă cu jumătate de an, am scris un articol despre avantajele serviciului Cloudflare. Iată un scurt rezumat pentru cei care nu au avut ocazia încă să citească acest articol. Pe scurt, în cazul în care ești în căutarea unui serviciu de browsing securizat, trebuie, în primul rând, să activezi serviciul VPN.

Scopul acestor rețele virtuale private este ca dispozitivul utilizatorului să nu apară direct pe Internet – și astfel să devină ușor de identificat – ci doar prin intermediul unui serviciu de tip VPN. Din moment ce conexiunea dintre utilizator și furnizorul serviciului este criptată, utilizatorul și datele sale vor fi imposibil de identificat. Acestea se pierd în nesfârșitele stepe ale Internetului.

Totul sună de-a dreptul idilic, dar un serviciu VPN de încredere este departe de a fi gratuit.

Serviciu DNS

Astfel, în cazul în care îți dorești un anumit grad de securitate, dar nu ești dispus să plătești pentru el, un serviciu DNS provider este o soluție bună pentru tine. Înainte de orice, trebuie să precizăm că serviciul DNS este responsabil pentru traducerea interacțiunii dintre oameni și rețea. Cu alte cuvinte, stabilește ce adresă de IP aparține cărui domeniu și invers, simplificând navigarea pe Internet. Cu toate acestea, răspunsurile serverului DNS călătoresc prin spațiul sălbatic al Internetului necriptate și nesemnate, astfel că furnizorii de servicii pot avea în mod simplu acces la datele tale și la informații despre căutările din browser.

Pentru a evita apariția unor astfel de probleme, poți alege ca un serviciu extern să gestioneze problemele privind serverul DNS. Printre alte servicii disponibile se numără și aplicația gratuită Cloudflare. Această aplicație chiar dovedește că nu folosește datele utilizatorilor cu ajutorul unor audituri externe. Am arătat deja în articolul nostru cum trebuie configurat serverul DNS 1.1.1.1 al acestui serviciu în macOS.

Am vorbit și despre cum ar trebui procedat în cazul iOS, însă ne-am referit mai mult la Wi-Fi. Totuși, de data aceasta nu va mai fi atât de complicat. Cloudflare a lansat o aplicație prietenoasă, destul de simplă, care gestionează tot, după ce tu configurezi profilul VPN. Ca să nu mai menționăm că, utilizând acest serviciu DNS, atât conexiunea Wi-Fi cât și datele mobile vor fi protejate.

Serviciu DNS 1.1.1.1

Nici nu are sens să scriem mai multe, puteți vedea și singuri, descărcați și testați!

Descarcă 1.1.1.1 din App Store (iPhone, iPad, gratuit)

Vezi oferta de produse iStyle!

ipadpro
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.