imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Un nou record App Store


Într-un comunicat de presă publicat ieri, cei de la Apple au anunțat că au înregistrat încasări record de Crăciun în App Store.

Utilizatorii au cheltuit pentru aplicațiile din App Store sau pe achiziții “in-app” un total 1,1 miliarde dolari (aproximativ 4,6 miliarde Lei) în ultimele două săptămâni ale anului. Un alt record a fost cel al încasărilor înregistrate într-o singură zi, utilizatorii au cheltuit în App Store 144 milioane dolari (aproximativ 601 milioane Lei) în data de 1 ianuarie 2016. Philip Schiller spunea:

App Store-ul a avut parte de o perioadă de sărbători demnă de cartea recordurilor. Suntem încântați de faptul că clienții noștri au descărcat și s-au bucurat de atât de multe aplicații pentru iPhone, iPad, Mac, Apple Watch și Apple TV, cheltuind peste 20 miliarde dolari în App Store anul trecut. Suntem recunoscători tuturor dezvoltatorilor care au creat aplicațiile cele mai inovatoare și încântătoare din lume pentru clienții noștri. Abia așteptăm să vedem ce ne va rezerva 2016.

App-Store

De la lansarea în 2008, App Store-ul a plătit dezvoltatorilor de aplicații 40 miliarde dolari (aproximativ 167 miliarde Lei), mai mult de o treime din acestă sumă fiind realizată anul trecut. Comunicatul de presă continuă menționând că, în mod direct sau indirect, datorită App Store-ului au fost create 1,9 milioane de noi locuri de muncă. Au fost luați în considerare nu doar dezvoltatorii care au lucrat la programarea aplicațiilor ci și celelalte categorii de profesioniști implicați: artiști, cercetători, cei care oferă consultanță și întreținere, vânzări, marketing, etc. Cifrele pentru Europa și China sunt de 1,2 milioane și respectiv 1,4 milioane de noi locuri de muncă.

Categoriile de aplicații care domină topul celor mai populare în 2015 este condus de jocuri, social networking și divertisment.

Tot anul trecut au apărut în App Store aplicații pentru nou lansatele dispozitive Apple a TV si Apple Watch. Cele mai populare aplicații pentru Apple TV sunt Rayman Adventures, Beat Sport și HBO NOW. Categoria aplicațiilor de Apple Watch este dominată de Nike + Running and Lifesum, iTranslate și Citymapper.

sursa: Apple

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.