imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Un nou fundal dinamic este disponibil în macOS Mojave!


Ți-a plăcut fundalul cu imaginea deșertului Mojave care se schimbă în funcție de momentul zilei? Avem vești bune: se pare că Apple va introduce mai multe fundaluri dinamice în această toamnă. Să-l vedem pe cel de-al doilea.

Fără îndoială, una dintre cele mai spectaculoase caracteristici ale macOS Mojave este Dark Mode. Însă, pe locul secund se află existența unui fundal dinamic. Este vorba despre o funcție care chiar îți atrage atenția întrucât modul în care este luminat peisajul reprezentat se schimbă conform momentului zilei. Cu toate acestea, până acum, am avut la dispoziție un singur astfle de fundal.

Într-o lume ideală, dezvoltatorii, artiștii grafici, și artiștii specializați în folosirea Photoshop și-ar putea crea propriile fundaluri, pe care utilizatorii obișnuiți ar putea apoi să le descarce. Cu toate acestea, Apple crede că este mai bine ca utilizatorii să aibă acces doar la creațiile companiei – cel puțin deocamdată.

Noi eram convinși că nu aveam să vedem multă vreme un alt peisaj exceptându-l pe cel din deșertul Mojave. Astfel, am fost surprinși să citim că cea de-a 4-a versiune beta pentru dezvoltatori lansată de Apple noaptea trecută cuprinde și un nou fundal dinamic, numit Solar Gradient.

Nu spunem că este cea mai frumoasă priveliște din toate timpurile , dar suntem siguri că există utilizatori care o vor alege. Ideea din spatele acestui fundal constă în faptul că gradientul se schimbă în funcție de lumina soarelui din diferite momente ale zilei. Este fundalul perfect pentru angajații care suferă de o carență de vitamina D și care nu văd lumina soarelui între 9:00 și 17:00.

Chiar dacă poate nu impresionează prin frumusețe, acest fundal este semnificativ întrucât indică faptul că Apple intenționează să extindă gama de fundaluri dinamice disponibile. Și acest lucru este categoric o veste bună.

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.