imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Un nou dezacord între Apple și guvernul SUA cu privire la cripatarea datelor


În cadrul unei întâlniri, care a avut loc la Casa Albă, între reprezentanții administrației americane și companiile de tehnologie Tim Cook, CEO-ul Apple, a cerut guvernului SUA să adopte o politică “no backdors” în abordarea pe care o are cu privire la tehnologiile de criptare folosite de companiile de tehnologie. La această întâlnire au mai participat și alte companii, cum ar fi Facebook, Google, Microsoft, LinkedIn, Twitter, Dropbox și Cloudflare.

Potrivit celor de la The Intercept, Cook a criticat sugestiile de a include “backdoors” în tehnologiile de criptare folosite de aceste companii cu scopul de a combate utilizarea acestui tip de comunicare criptată de către rețelele teroriste. Aceștia au mai precizat că a urmat un schimb aprins de replici între Tim Cook și Loretta Lynch, procurorul general al SUA, aceasta din urmă avertizând CEO-ul Apple că trebuie să existe un echilibru între intimitate și securitatea națională.

Subiectul nu este nici nou, nici surprinzător având în vedere repetatele conflicte dintre Apple și agențiile de securitate din SUA.

În septembrie 2015, compania a declarat că nu poate respecta un ordin judecătoresc de a decripta mesajele trimise folosind iMessage între două iPhone-uri, din cauza tehnologiei de criptare folosite de iMessage.

James Comey, director FBI, a criticat Apple în luna septembrie a lui 2014 pentru includerea tehnologiei de criptare end-to-end în sistemul iMessage.

Ideea că cineva ar comercializa un dulap care nu poate fi deschis – chiar dacă este vorba de un caz de răpire a unui copil și un ordin judecătoresc este emis pentru aceasta – nu are nici un sens

Poziția lui Cook cu privire la protejarea vieții private nu este o surpriză pentru guvernul SUA. În februarie 2015 el a avertizat de “consecințele grave” pe care le poate avea sacrificarea dreptului la viață privată într-un discurs ținut la un summit de securitate cibernetică, organizat de Casa Albă.

Apoi, în luna iunie 2015, Cook a avut din nou o poziție categorică cu privire la păstrarea unei tehnologii de criptare solide într-un discurs la Washington.

Unii oameni de la Washington au speranța de a submina posibilitatea cetățenilor de rând de a-și cripta datele. Credem că acest lucru este incredibil de periculos. Dacă puneți o cheie sub preș pentru polițiști, o poate găsi și hoțul, de asemenea

Infractorii folosesc orice instrument și tehnologie pentru a accesa conturile oamenilor. Dacă ei știu că există undeva o cheie ascunsă, nu se vor opri până când nu o vor găsi. Eliminarea instrumentelor de criptare din produsele noastre, așa cum unii de la Washington și-ar dori ar dăuna doar cetățenilor care respectă legea, care se bazează pe noi pentru a le proteja datele.

Subiectul este unul destul de fierbinte având în vedere problemele pe care guvernele multor țări le întâmpină în prevenirea atacurilor teroriste sau a problemelor generate de afluența azilanților. Mai jos găsiți și punctul de vedere al președintelui Obama.

sursa: The Guardian

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.