imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Un mod diferit de a face scroll în Safari


Datorită unei funcții ascunse în acest browser, poți face un altfel de scroll în Safari pe diverse pagini. Haideți să vedem cum funcționează.

Din moment ce folosesc produse Apple, înțeleg de unde vine simplitatea și delicatețea în ceea ce privește utilizarea telefonului iPhone. Deși în zilele noastre nu este mare lucru să pui într-un laptop premium un touch pad care să aibă precizie, cei de la Apple au acordat mereu mare atenție acestor mici detalii și dacă se întâmplă să urmărești modul în care s-a dezvoltat iPhone atunci poți găsi detalii similare.

De exemplu, poți face scroll în două moduri diferite atunci când folosești Safari. Metoda tradițională nu ar trebui introdusă, din moment ce este mai ușor decât să întinzi unt pe pâine: trebuie doar să faci scroll cu degetele de la bază spre partea de sus sau invers, pe o anumită pagină. Oricum, se poate întâmpla, în special atunci când citești un articol, să faci din greșeală un scroll mai rapid prin articol, din moment ce este destul de greu să faci scroll doar ca să treci peste un pasaj anume.

Ei bine, mulțumită unei alte metode, poți face scroll cu precizie destul de mare pe anumite pagini… Dacă apeși de două ori în partea de jos a paginii, chiar deasupra barei de instrumente, Safari te poziționează mai jos. În plus, funcționează și viceversa: apeși de două ori chiar dedesubtul barei de titlu, iar telefonul te va duce mai sus în fereastra de text.

Notă: ai grijă cu acest truc, dacă apeși de două ori în bara de sus a ecranului, Safari te va poziționa automat în partea de sus a paginii.

 

 

 

iPhone XS unicredit
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.