imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iată un mod diferit de a da scroll în Safari


Datorită unei funcții ascunse în Safari, poți da scroll în mod diferit pe anumite pagini. Hai să vedem cum funcționează.

Din moment ce folosim produse Apple, ne este ușor să înțelegem cum a apărut interfața prietenoasă a iPhone-ului. Cu toate acestea, în prezent, să ai un laptop premium cu un touchpad cu adevărat precis nu mai este un lucru atât de inovator. Totuși, cei de la Apple au fost de la început atenți la astfel de detalii. Iar, în cazul iPhone-ului, acest lucru este chiar evident.

Dublu-click și ai terminat

De exemplu, atunci când folosești Safari, poți da scroll în două moduri diferite. Nu mai are rost să prezentăm varianta tradițională. Trebuie doar să glisezi cu degetele de jos în sus sau în direcția opusă pe orice pagină. Cu toate acestea, se poate întâmpla să dai scroll prea mult și să treci de secțiunea care te interesează de fapt. Este destul de dificil să dai scroll până la un pasaj anume atunci când citești.

scroll

Mulțumită unei alte metode poți da scroll într-un mod mai precis pe orice pagină. Dacă dai dublu click  la baza paginii, chiar deasupra toolbar-ului, Safari te va poziționa dedesubt. Mai mult, funcționează și invers: dacă dai click sub bara de titlu, telefonul tău te va plasa deasupra textului.

Notă: Fii atent cu acest truc, dacă dai dublu click pe bara de sus a display-ului, Safari te va poziționa în mod automat în partea de sus a paginii.

Folosești Safari? Iată mai multe sfaturi utile în dosarul nostru: SAFARI.

ipad6
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.