imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Un Macintosh din lemn cu taste din aur


Pasionații de produse Apple sunt foarte ingenioși. Love Hultén este unul dintre aceștia și a creat o copie a unui Macintosh 128k făcută în întregime din lemn de nuc american.
El este designer, dar și meșteșugar și “inventator” și caută să îmbine tehnologia modernă cu meșteșugurile tradiționale pentru a crea obiecte ce combină în mod unic funcționalitatea și estetica. Ultimul obiect asupra căruia acesta și-a direcționat pasiunea este unul dintre cele mai iubite produse Apple de până acum. Rezultatul îl numește Mărul de Aur (Golden Apple).

Impresionant este faptul că a rezultat un produs funcțional, deși nu neapărat așa cum probabil te-ai aștepta la prima vedere. Această copie este construită în jurul unui Mac mini, floppy disk-ul a fost înlocuit cu un DVD reader, dar în rest păstrează dimensiunile și forma modelului original. Am putea deduce după interfața de pe ecran că sistemul rulează fie OS X Leopard, fie OS X Snow Leopard.

Tastatura este făcută de asemenea din lemn de nuc iar tastele sunt realizate din zinc și placate cu aur. La fel, și aceasta este proiectată să semene cu tastatura originală Macintosh.

Sistemul este completat de un mouse wireless realizat de asemenea din lemn de nuc american.

Hultén realizează astfel de obiecte, unicat, pe care le expune, dar nu le vinde, preferând să le păstreze pentru el. Puteți naviga prin galeria de fotografii și viziona video-ul de pe YouTube.

sursa: Love Hulten, Cult of Mac

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.