imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Un jucător de clasă mondială. Apple TV la puterea a 5-a.


Indiferent că a fost vorba de Apple sau de alte companii, segmentul TV a reprezentat încă de la începuturile sale, o construcție monolitică cu puține fisuri, greu de transformat într-o piață a serviciilor competitive și de interes major pentru consumatori. Intrarea Apple pe piața TV a reprezentat-o introducerea produsului Apple TV începând cu anul 2007, dispozitiv ce a ajuns între timp la a 5-a generație, și care promite unificarea și consolidarea experienței de televiziune digitală sau online (streaming), comasând-o într-un serviciu ușor și simplu de utilizat, cât și atractiv din punct de vedere al costurilor.

Apple TV Generația a 5-a este dotat cu procesorul A10X Fusion, 3 GB de memorie ram ultra rapida DDR4, suportă standardul de rezoluție 4K, având de asemenea acces nelimitat la App Store, de unde puteți descărca aplicații și jocuri dedicate acestuia, care trebuie să o spunem, constituie o plăcere să le jucați folosindu-vă de telecomanda cu Siri inclusă în pachet. De asemenea, autentificându-vă cu contul dumneavoastră iCloud, veți avea acces la pozele pe care le-ați stocat în iCloud, muzica și filmele achiziționate de către dumneavoastră din iTunes Store. Apple TV “joacă” în aceeași echipă cu iPhone, iPad si Mac, iar asta se simte din plin; este greu să găsiți o asemenea integrare și experiență fluidă oriunde altundeva pe piață.

Noul Apple TV aduce în living-ul dumneavoastră filmele și serialele preferate, fiind perfect compatibil cu orice serviciu de streaming, fie că este vorba de Netflix, HBO sau YouTube. Iar dacă vrei să asculți și să fii mereu la curent cu muzica ta preferată, Apple Music se află la doar o apăsare de buton distanță; și fiind logat cu contul tău de iCloud, toată biblioteca ta muzicală va fi în permanență sincronizată cu toate dispozitivele tale Apple. Apple TV este de asemenea configurat din fabrică cu un port de rețea gigabit de mare viteză, precum și conexiuni Wi-Fi si HDMI de ultimă generație, pentru o experiență cât mai fluidă, fără întreruperi sau artefacte de imagine, chiar și la rezoluție 4K. Acesta suportă de asemenea și conținut cu imagine HDR, în măsura în care această facilitate este suportată de TV-ul dumneavoastră.

Și pentru că suntem în plină desfășurare a Cupei Mondiale FIFA, ediția Rusia 2018, trebuie să menționăm faptul că puteți urmări toate meciurile de fotbal în timp real, pe ecranul televizorului dumneavoastră, cu ajutorul Apple TV. Printre serviciile de streaming care transmit în direct cea mai importantă competiție fotbalistică a planetei, putem menționa FuboTV, Sling TV, DirectTV Now, PlayStation Vue, Hulu Live TV sau YouTube TV. Din păcate însă, toți acești provideri limitează conținutul transmis în funcție de locația geografică, putând beneficia de serviciile oferite de aceștia doar dacă vă aflați pe teritoriul Statelor Unite, Marii Britanii sau Australiei; câteva țări vest europene sunt de asemenea acceptate. Va trebui de asemenea să schimbați și localizarea cu cea a tării respective în App Store. Dacă însă această metodă vi se pare prea complicată sau pur și simplu nu aveți acces dintr-un motiv sau altul la serviciile de streaming respective, există o soluție un pic mai la îndemână, și anume stream-ul oferit de Televiziunea Română. Din nefericire, aplicația celor de la TVR din App Store este pentru moment nefuncțională, însă puteți viziona meciurile urmărind stream-ul online pus la dispoziție de către aceștia pe pagina lor de web, și anume www.tvrplus.ro; vă recomandăm în acest sens să folosiți browser-ul de internet Google Chrome, cei de la TVR neoptimizând încă transmisia pentru browsere cu un nivel mai ridicat de securitate precum Safari.
Majoritatea serviciilor de mai sus beneficiază și de o perioadă de test gratuită, putând încerca serviciul respectiv timp de câteva zile (în general cam o săptămână), înainte de a vă hotărî să achiziționați una dintre subscripțiile plătite. Serviciul de streaming Apple Music se bucură de asemenea de o perioadă de grație de 90 de zile, înainte să trebuiască să achiziționați serviciul.

Orice tip de conținut preferat aveți, fie că este vorba de seriale TV, filme sau emisiuni sportive, ori de muzică și videoclipuri, Apple TV este partenerul dumneavoastră de încredere în ceea ce privește divertismentul și relaxarea, pe parcursul unei veri toride și încărcate de fotbal de, sperăm noi, cea mai bună calitate !

Apple TV Generația a 5-a poate fi achiziționat din rețeaua magazinelor iSTYLE, precum și online la adresa www.istyle.ro, începând cu prețul de 999 de lei.

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.