imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Un hacker adolescent a pătruns în serverele Apple, însă datele utilizatorilor sunt în siguranță


Rareori auzim astfel de știri, însă un hacker australian a reușit să pătrundă în serverul intern al companiei Apple. Un alt amănunt picant e că făptașul e un elev de liceu. Din fericire, nu avem parte de o situație critică, iar datele utilizatorilor au rămas în siguranță.

Știm foarte bine că Apple și alte mari companii similare au un set de reguli de securitate foarte strict și că încearcă să protejeze datele personale într-o manieră profesionistă și sunt pregătiți chiar și pentru atacuri cibernetice, iar de obicei există o echipă foarte bine pregătită de specialiști IT care se ocupă nu doar de securitatea datelor personale ale utilizatorilor, ci și de informațiile sensibile ale companiei.

Pus față în față cu o astfel de redută, un elev de liceu din Australia a reușit să pătrundă în serverele Apple și să descarce 90 GB de informații. Am spune că vârsta acestuia ne poate șoca, dar în zilele noastre ar fi și mai șocant ca făptașii unor astfel de infracțiuni să aibă peste 25 de ani.

Oricum, avem de a face cu o infracțiune, chiar dacă totul a pornit ca o joacă. Apple a informat FBI-ul, care a reușit să identifice computerele utilizate de adolescent și a reușit să le confiște pe parcursul investigației. Elevul a stocat datele sensibile într-un folder cu numele „hacky hack hack”, fapt ce indică limpede că avem de a face cu o escrocherie naivă.

Apple a comentat pe marginea acestei întâmplări și a susținut că datele utilizatorilor au rămas în siguranță, așa că nu ar trebui să ne facem griji pentru nimic. Problemele au apărut mai degrabă pentru departamentul de securitate de la Apple, pentru că un puști de 16 ani a reușit să pătrundă în serverele incredibil de sigure ale companiei…

Se pare că visul băiatului era să lucreze, într-o zi, pentru Apple. Ei bine, sugestia noastră e ca Apple să-l sune pe elevul australian și să-i ofere un loc de muncă, mai degrabă decât să îl dea în judecată – ar fi cu siguranță un excelent hacker etic.

Sursa: The Verge, AppleInsider

Black Friday iPad
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.