imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Un emoji a primit titlul de “Cuvântul anului”


Pentru prima dată cei de la Oxford Dictionaries au numit “cuvântul anului” o pictogramă emoji. Este vorba despre cea denumită oficial “Face with Tears of Joy”.

tears-of-joy-emoji

În acest an cei de la Oxford University Press au încheiat un parteneriat cu SwiftKey pentru a analiza statisticile legate de utilizarea celor mai populare emoji-uri de pe glob. Acesta a fost a ales întrucât a reieșit că este cel mai folosit emoji la nivel global în 2015. Cei de la SwiftKey au stabilit că acest caracter a reprezentat 20% din totalul emoji-urilor folosite în UK în 2015 și 17% din cele trimise în SUA. Asta a reprezentat o creștere de la 4% și respectiv 9% în anul 2014. De altfel chiar și cuvântul emoji a înregistrat o ascensiune similară spectaculoasă acest an. El a fost introdus în limba engleză în anul 1997 iar în 2015 rata lui de utilizare a crescut de peste trei ori fată de anul precedent conform datelor Oxford Dictionaries Corpus.

emoji-frequency

Cel mai probabil, desemnarea titlului de “cuvântul anului” acestui emoji este și o urmare a unui an plin de evenimente pentru popularele pictograme. De la lupta studiourilor Sony Pictures Animation cu alte două studiouri pentru a obține drepturile pentru un film bazat pe emoji-uri, la introducerea unei serii de noi pictograme în iOS 9 și la lansarea de către cei de la EmojiWorks a unei tastaturi cu caractere emoji pentru OS X, iOS și Windows 10.

emojikeyboard

Cuvântul emoji este împumutat din japoneză și este o combinație de două cuvinte: “e” de la imagine și “moji” de la literă, caracter.

Cei de la Oxford Dictionaries au realizat și un scurt clip video în care ilustrează ce s-ar întâmpla dacă am folosi emoji-urile în realitate. Evident este vorba despre un pamflet.

sursa: Cult of Mac, Oxford Dictionaries

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.