imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Un dispozitiv de ultimă generație comparat cu un iPhone vechi de 4 ani


Să începem cu o ghicitoare: cine este producătorul care compară ultimul său model de top,  cu un dispozitiv vechi de aproape 4 ani (iPhone 6)? Dacă ești pe punctul de a disprețui pe cineva pentru asta, merită să te gândești de două ori înainte…

Permite-ne să clarificăm un lucru: pentru noi este total acceptabil dacă un concurent critică Apple atunci când vine vorba de reclame. iPhone-urile nu sunt dispozitive omnipotente, ele au avantajele și dezavantajele lor. Atunci când competiția este strânsă, de ce nu ar fi evidențiate aceste dezavantaje și scoase la suprafață avantajele altor dispoztive? Este foarte clar.

Dar începe să devină jenant atunci când disprețuirea devine ne-etică…

În ultimul lor anunț, Samsung încearcă să convingă utilizatorii iPhone-ului să treacă la dispozitivele Galaxy. Apple a făcut astfel de clipuri, dar niciodată nu a numit mărcile sau dispozitivele. Dar nu asta este problema. În această captură de 1 minut Samsung a inclus multe informații false.  

Hai să începem cu acel fapt, care e total absurd: în clip au comparat Samsung Galaxy S9, care a fost introdus în martie 2018, cu un iPhone 6, lansat în septembrie 2014. Aceasta înseamnă o diferență între dispozitive mai mare de 3 ani jumate.

Înțelegem că Samsung nu poate compara dispozitivul cu iPhone X, deoarece în testele de referință dispozitivul Apple, care a fost lansat înainte de smartphone-ul din top al companiei Samsung, s-a dovedit a fi mai bun, dar totuși să-l compari cu un iPhone 6 este ridicol. Nu este vina companiei Apple că dispozitivul de vârf al concurentului se situează la același nivel cu cel lansat de Apple acum 4 ani. 

Pe lână acestea, toate celelalte informații false se leagă de niște defecte minore. După cum poți observa, femeia de la terminal și din avion umbla pe un dispozitiv foarte lent. Cu toate acestea, dacă ai avut recent un iPhone 6 în mâinile tale, s-ar putea să fi observat că nu este atât de lent (doar dacă are probleme de hardware). Aș crede că este vorba mai degrabă de un iPhone 4S.

Și acum o mică subtitrare: “Imagini de ecran simulate”, dacă poți observa asta. Astfel, Samsung a încetinit iPhone-ul 6 în film și imaginile nu arată cum este utilizarea reală.

Mai târziu, atunci când femeia este sătulă de telefonul care merge lent, intră într-un magazin Apple și întreabă ce poate face ca telefonul să fie mai rapid atunci când îl utilizează. Angajatul, care era într-adevăr neprietenos, îi spune să oprească caracteristicile de gestionare a performanței și să se așteapte ca telefonul să aibă opriri bruște până când își va cumpăra un telefon nou. El a uitat de soluția care funcționează mereu și nu implică costuri mari: înlocuirea bateriei.

La ieșirea din magazin, poți vedea din nou omul cu frizura ciudată alături de copilul său, acesta fiind singurul moment amuzant al clipului. Samsung ar trebui să creeze mai degrabă momente de genul acesta, decât să critice.

Evident, la sfârșitul clipului femeia cumpără noul S9 și este foarte mulțumită. Putem spune că Samsung a ratat ținta cu acest spot publicitar. Acest clip subliniază unul dintre punctele forte ale iPhone-urilor: durabilitatea. Acesta este doar unul dintre domeniile principale în care Apple a fost întotdeauna de neînvins. În loc de asta, ar fi putut găsi multe alte domenii în care S9 ar putea fi mai bun,  pentru că există cu siguranță avantaje.

În această formă este doar un clip promoțional nu tocmai corect…

Sursa: MacRumors

 

http://bit.ly/2xs2qOA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.