imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Un designer UX a descoperit un mod de a îmbunătăți tehnologia 3D Touch


Știi pe de rost care sunt butoanele care trebuie apăsate mai tare pentru a utiliza 3D Touch mai eficient? Nu? Nici noi. Un designer a venit cu o idee simplă, dar minunată. Cum ți se pare?

Designerul UX Eliz Kılıç și-a prezentat concluziile despre tehnologia 3D Touch într-un articol pe Medium. Credem cu tărie că argumentele expertului sunt absolut corecte. Avem o funcție care a împlinit deja 4 ani, și care, de fapt, ar putea fi minunată. Cu toate acestea, o mare parte din utilizatori nu știu nimic despre existența sa, alți utilizatori nu o folosesc sau, dacă o folosesc, acest lucru nu se întâmplă prea des.

Potrivit lui Kılıç, motivul este foarte simplu: utilizatorul nu știe unde ar putea să o folosească. Pentru a exemplifica problema, el a sugerat să ne imaginăm o pagină web în care nu există nicio distincție vizuală pentru indicarea legăturilor hyperlink, deoarece toate literele sunt negre. Cum ar putea un vizitator al site-ului să știe unde să dea click pentru conținut suplimentar? Evident, de nicăieri.

Actuala implementare a aplicației 3D Touch se lovește de aceeași problemă: nu este vizibil unde este posibil să apeși mai tare și unde nu. În mod ideal, o mare parte dintre utilizatori au încercat deja unele soluții și le-au enumerat pe cele notabile, în cel mai rău scenariu, potențialul funcției este complet pierdut din cauza lipsei de indicații. Care este soluția? Să se indice posibilitatea de a folosi 3D Touch cu un semn discret. Kılıç a dezvoltat o alternativă pe care o poți vedea în imaginile de mai jos: folosirea de linii curbate în colțul din dreapta jos al cadrelor, ca indicator.

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.