imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Un concept iOS 12 care transformă aplicația Music


Mai avem doar câteva luni până ce Apple va lansa următoarea generație de sisteme, inclusiv iOS 12, la evenimentul WWDC de anul acesta. Între timp, designerii entuziaști creează noi concepte pentru viitoarele OS. Iar acum s-au orientat spre aplicația Music, introducând-o într-o în sala de operație numită Photoshop. 

Când a fost lansat, designul curent al aplicației Music a provocat palpitații utilizatorilor mai conservatori. Culoarea, fonturile cu bold, compoziția ciudată și structura logică erau diferite de designul obișnuit al programelor Apple. Cât despre varianta din prezent, Apple a mai echilibrat puțin lucrurile; a făcut aplicația ceva mai transparentă, iar noi ne-am cam obișnuit cu noua interfață.

Totuși, asta nu înseamnă că un dram de cosmetizare ar strica. Desigur, apelul îi privește pe cei de la Apple, însă administratorii unui canal de YouTube pe nume Litaya au creat un clip-concept de 2 minute pe această temă.

Nu vă așteptați la idei radicale. Atmosfera aplicației a rămas, în mare parte, neschimbată. Însă i-au fost adăugate câteva funcții, precum un buton glisant pentru volum – preluat din Control Center iOS 11 – ce poate fi activat folosind 3D Touch sau sistemul de rating ce funcționează pe același principiu; însă în loc de steluțe, avem o soluție mult mai intuitivă de a oferi feedback pentru o piesă muzicală.

E redundant să mai spunem că sunt prezente și inevitabilele concepte pentru introducerea Dark Mode odată iOS 12 – Apple ar trebui să se gândească serios la implementarea acestuia, de vreme ce există o cerere atât de mare pentru el. După părerea mea, acest design bazat pe culori închise e mult mai bun și funcționează excelent în special cu marginea de sus de pe iPhone X, însă asta e doar opinia mea.

Cei care au creat conceptul au reintrodus câteva caracteristici și elemente de design din trecut, cum ar fi Cover Flow. Personal, mi-a părut foarte rău când, în 2015, odată cu lansarea iOS 8.4, această funcție a fost eliminată. Pe lângă faptul că era foarte practică, arăta excelent și dădea utilizatorului senzația că se află într-un magazin de muzică și răsfoiește printre discurile de vinil.

Tu ce părere ai? Ai schimba designul curent al aplicației Music?

Sursa: 9to5Mac

newMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.