imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Un brand le eclipsează pe toate celelalte când este vorba despre fiabilitate


MacBook-ul continuă să fie lider detașat în fața celorlalte laptopuri în topul fiabilității și satisfacției clienților conform unui nou studiu publicat de Consumer Reports. Studiul a fost realizat pe baza răspunsurilor a 58 000 de abonați care au achiziționat laptopuri în perioada 2010 – 2015.

Conform studiului aproape 20 de procente dintre respondenți au avut probleme în primii 3 ani de utilizare a laptopului în timp ce MacBook-urile au avut un “failure rate” mult mai mic comparativ cu laptopurile care rulează Windows – este vorba despre branduri precum Acer, Lenovo, Samsung și altele. MacBook Air-ul a avut o rată de numai 7 procente, iar MacBook Pro-ul una de 9 procente.

Apple, ca și în anii precedenți, are cele mai fiabile laptopuri cu un “failure rate” de numai 10 procente în primii 3 ani, urmat la mare distanță de Samsung și Gateway cu un “failure rate” de 16 procente și apoi restul brandurilor din industrie – Acer, Lenovo, Toshiba, HP, Dell și Asus – cu 18 – 19 procente.

Mașinile care rulează Windows sunt utilizate în medie 20 de ore pe săptămână și au un “failure rate” mai mare. Utilizatorii de Apple își folosesc laptopurile în medie 23 de ore pe săptămână, cu 15 procente mai mult. Mai multe ore de lucru, “failure rate” mai mic, ce nu este de plăcut?

Cele mai fiabile laptopuri care rulează Windows, conform studiului, au fost de la Gateway gama NV (cu un “failure rate” de 13 procente) și gama LT (cu un “failure rate” de 14 procente); urmate de Samsung cu gama ATIV Book (cu un “failure rate” de 14 procente); gama ThinkPad de la Lenovo (“failure rate” de 15 procente) și Dell cu gama XPS(“failure rate” de 15 procente). Cei de la HP cu gama lor premium ENVY s-au plasat aproape pe ultimul loc având un “failure rate” de 20 procente. Din păcate gama Y de la Lenovo a ocupat un rușinos ultim loc cu un “failure rate” de 23 de procente.

Pe de altă parte, atunci când se strică, repararea MacBook-urilor este o operațiune mai scumpă a arătat același studiu. Motiv pentru care una dintre recomandările făcute, pentru utilizatorii de Apple, a fost achiziția planului Apple Care (din păcate în România nu este comercializat acest serviciu).

Din punct de vedere al satisfacției clienților 71 de procente dintre proprietarii de MacBook-uri s-au declarat complet satisfăcuți de fiabilitate sistemelor lor, în timp ce acest procent scade la un dramatic 38% la posesorii laptopurilor ce rulează Windows.

sursa: ZDNet, MacRumors, ConsumerReport

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.