imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Un alt fel de Solitaire


De câte ori ați auzit:

La 83 de ani, m-am decis să dezvolt o aplicație. Am făcut afaceri, politică și război. Acum îmi încerc norocul la jocurile pentru dispozitivele mobile.

Într-un articol publicat pe medium.com, nimeni altul decât Donald Rumsfeld, povestește cum a ajuns la venerabila sa vârstă să se implice în realizarea acestui joc special de Solitaire.

Ne-a impresionat povestea și, de ce nu, determinarea de care probabil a trebuit să dea dovadă Rumsfeld pentru a duce acest proiect la bun sfârșit.

Acesta relatează prin ce concurs de împrejurări a ajuns să fie unul dintre puținii, încă în viață, jucători de ceea ce el numește „Churchill Solitaire”. Povestea începe cum altfel decât în timpul celui de-al doilea război mondial, când un tânăr reprezentant al guvernului belgian, André de Staercke, se refugiază în Anglia după ce Hitler ocupă Belgia. Astfel, acesta intră în contact cu marele om de stat care a guvernat insula britanică în greaua perioadă a războiului, Winston Churchill. La acea vreme, belgianul ajunge un fel de „protejat” al lui Churchill, calitate de pe urma căreia, printre multe altele, mult mai importante, ajunge să învețe de la acesta și regulile complicatului joc de Solitaire cu care Churchill își exersa mintea. Apoi, după ce Churchill va fi dispărut din viață deja, belgianul ajunge să-l inițieze, la rândul său, pe Rumsfeld în tainele jocului, în 1973, după ce Nixon îl trimite pe acesta pentru a-și reprezenta țara în calitate de ambasador al SUA la NATO.

Presărată cu anecdote despre Churchill sau despre de Staercke, povestea lui Rumsfeld a reușit să ne trezească curiozitatea pentru a testa jocul.

Mai devreme sau mai târziu, fiecare dintre noi a jucat o versiune de Solitaire sau alta. Trebuie să recunosc că aceasta este cea mai complexă dintre toate cele pe care le-am văzut. Se folosesc două pachete de cărți, nu unul ca în variantele tradiționale și, în loc de 7 rânduri, cărțile le aranjezi pe 10 rânduri. În sfârșit, vă las să descoperiți singuri regulile ineditului joc (mai ales că, sincer, nu am apucat să finalizăm niciun joc …), nu însă înainte de menționa una dintre vorbele lui Andre de Staercke pe care Rumsfeld le amintește:

În viață avem totodată nevoie de pesimismul inteligenței și de optimismul dorinței.

Jocul îl puteți descărca de aici.

sursa: medium.com

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.