imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Un adevărat artist al iPad-ului


Și nu e vorba de un om care s-ar fi autoproclamat artist al iPad-ului sau de un artist neînțeles care ar fi vrut să se facă astfel remarcat. David Hockney este un artist cunoscut și apreciat al timpurilor noastre. Numele său este asociat cu nașterea pop-art-ului britanic, deci acesta nu se teme să experimenteze cu noi tehnici, cum ar fi pictura pe iPad.

Creațiile lui Hockney sunt destul de unice, poate și pentru că în fiecare dintre lucrările sale artistul încearcă să creeze ceva nou. Pictor, fotograf și decorator, Hockney care a împlinit deja 80 de ani folosește tehnologiile Apple la fel de bine ca tinerii. David Hockney a devenit cunoscut pentru fotografiile sale Polaroid din anii 1980′, însă a fost recunoascut și ca unul dintre primii artiști pop-art din Marea Britanie, datorită faptului că folosea în lucrările sale culori extrem de vibrante.

Artistul nu este de acord cu toate aceste etichete și declară mereu că Picasso este idolul său. Cunoscut pentru preferința sa pentru experiment, Hockney a creat lucrarea – We Two Boys Together Clinging, alegând aspectul de graffiti. Cele două personaje sunt create pornind de la două polaroide și seamănă cu un Insta-collage, însă asta se întâmpla în urmă cu 30 de ani.

David Hockney este extrem de apropiat de lumea digitală. Folosește un iPad pentru a desena încă de la primele modele. Astăzi, el folosește Apple Pencil, dar la început desena cu degetul. Pentru generația noastră, el este cunoscut ca un artist al iPad-ului pentru că multe dintre lucrările sale sunt legate de tabletele Apple.

“Perioada iPad” a lui Hockney a început cu doi ani înainte de lansarea iPad-ului. Artistul a creat câteva sute de imagini pe iPhone. Și acestea au fost incluse în expoziție. Conform lui Hockney, aceste dispozitive sunt extrem de utile pentru că le ai mereu la dispoziție și îți poți exprima gândurile oricând.

Am fost de-a dreptul fascinat, cred că este un instrument vizual impresionant. Mi-a luat ceva să învăț cum să obțin linii mai groase sau mai subțiri, transparența și marginile delicate. Și apoi am înțeles că are niște avantaje de-a dreptul minunate. […] Credeam că iPhone-ul este grozav, dar acest dispozitiv [iPad] duce totul la un cu totul alt nivel – pur și simplu pentru că este de 8 ori mai mare decât un iPhone, deci de o dimensiune comparabilă cu cea a unui caiet de schițe.

Chiar îi place să experimenteze. A încercat de asemenea să creeze ceva folosind și primele imprimante și telefaxuri personale atunci când au apărut. Nu-i de mirare că a văzut imediat ce oportunități oferă noul iPhone. Din moment ce suprafața disponibilă nu îi oferea suficient spațiu, nu era prea confortabil de folosit. Astfel, trecerea la iPad a fost extrem de naturală. Totuși, au existat unele probleme pentru că primele ecrane nu erau la fel de sensibile ca cele de astăzi.

Picasso ar fi înnebunit cu acest dispozitiv. La fel și Van Gogh. De fapt, nu știu niciun artist care nu ar fi înnebunit.

Sursa: Telegraph

MBP13
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.