imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Un adaptor în minus pentru noile modele de iPhone


Ei bine, nu că nu am fi avut nevoie de el, dar Apple a decis pur și simplu să nu îl includă în pachetul noilor modele de iPhone. Ne imaginăm că știi despre ce adaptor e vorba…

Deși la eveniment nu s-a accentuat neapărat acest aspect, prezentarea Keynote de miercuri a dezvăluit un set destul de previzibil de modificări, dar și câteva noi aspecte șocante.

În septembrie 2016, Apple a înlăturat, în sfârșit, clasicul jack audio de pe iPhone, odată cu lansarea modelului iPhone 7. Această mișcare a indicat o nouă direcție pentru viitor: tehnologia audio wireless. Desigur acest pas s-a dovedit destul de șocant pentru masa de utilizatori. Pentru că Apple a eliminat un conector cu adevărat inocent și care opera foarte bine.

Impactul asupra pieței

Retrospectiv, se pare că această alegere a trecut cu bine testul timpului. O mulțime de producători concurenți au decis, la rândul lor, să elimine jack-ul. Astfel, au reușit să elibereze un spațiu destul de valoros din interiorul dispozitivului. În cele din urmă, chiar și cei mai aprigi critici ai acestei alegeri au ajuns să o adopte – da, vorbim de Google. Iar noi, cel puțin majoritatea dintre noi, am reușit să recunoaștem că se poate trăi destul de bine și fără jack-ul de 3,5mm.

Cu toate astea, pentru a putea accepta în mod rezonabil situația, avem nevoie ca în pachet să fie inclus un adaptor Lightning-jack, pe post de analgezic.

Astfel că cei care nu s-au putut obișnui cu muzica wireless, cu o mică doză de compromis au putut să-și continue viețile în mod obișnuit. Restul oamenilor nu au fost deranjați că au primit un adaptor în plus. Se pare că Apple a oferit doi ani de acomodare. În prezent, plonjăm direct în viitorul necunoscut al unei experiențe complet wireless:

În pachetul noilor iPhone-uri nu se va mai regăsi adaptorul Lightning-jack 3,5.

Adaptor Lightning-jack alb, pe o balustradă de lemn.
O să-ți ducem dorul!😭

Într-o oarecare măsură ne așteptam ca, mai devreme sau mai târziu, să vină și acest moment. În plus, în tot acest răstimp am avut sentimentul că ar trebui să ne pregătim pentru așa ceva. Însă acum, când totul a devenit realitate, parcă zâmbetul nu ne mai este atât de sincer…

Tu ce părere ai? Ai renunțat deja la jack sau îl folosești în mod active în continuare?

Află mai multe: Vezi noile modele high-end: iPhone XS și XS Max! | A fost prezentat Apple Watch 4 – vezi primele detalii!

Vezi oferta de produse iStyle!

Black Friday iPad
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.