imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Un abonament – și poți avea mereu cel mai nou dispozitiv Apple și acces la servicii


Acesta ar putea fi rezumatul conceptului modelului de business despre care Horațiu Dediu a povestit în Wall Street Journal. Ar putea fi o alternativă care ar putea aduce multe lucruri bune la Apple.

Apple preferă să țină totul sub control. Trebuie să fim de acord cu faptul că fac o treabă excelentă. Dar un element important nu poate fi controlat în totalitate:

vânzările.

 

 

Nimeni nu poate fi sută la sută sigur de dorințele consumatorilor. Anumite lucruri nu pot fi prevăzute cum ar fi – ce model va fi de succes, momentul exact de regresie al economiei, cât timp va fi utilizat dispozitivul de către un client, dacă va cumpăra un nou produs, dacă va cumpăra iPhone pentru copiii săi și așa mai departe. Este o variabilă foarte complexă, care nu poate fi calculată atât de ușor. Sigur că se pot face niște estimări, mai ales că sunt foarte mulți analiști profesioniști în companie. Dar una peste alta, acesta este unul dintre cele mai incerte și, totodată, importante aspecte despre care Apple ar vrea să știe mai multe.

Horațiu Dediu a inventat un model de business alternativ care ar putea fi folositor pentru Apple. Ideea esențială este un abonament personalizat care să acopere întreg ecosistemul și serviciile sale. De exemplu, dacă îți dorești un iPhone, un MacBook, un Apple Watch sau Apple Music, cu un extra de 50GB spațiu disponibil în iCloud îți poți face abonament pentru asta.

Și astfel vei avea noul iPhone sau Watch în fiecare an și un MacBook la fiecare trei ani. Apple Music și spațiul tău de stocare de pe iCloud se va înnoi de la sine ca parte din acest pachet. În acest caz vor fi și câteva reduceri pentru că, având în vedere că e vorba despre un abonament fix, aceasta ar putea fi o soluție viabilă.

 

 

Ar putea fi chiar o situație de câștig pentru ambele părți. Utilizatorii ar putea avea multe discounts, în timp ce Apple ar știi clar care sunt veniturile lor an de an, iar grijile investitorilor cu privire la rezultatele trimestriale ale anului ar trebui să dispară. Să nu mai spunem că în teorie, un utilizator obișnuit are tendința să amâne cumpărarea de noi produse, în timp ce numărul abonaților la diverse servicii este în creștere. Acest conflict, să-i spunem, poate fi ușor de gestionat prin conectarea actualizărilor hardware cu serviciile.

Și analistul Ben Bajarin a semnalat relația existentă dintre cele două câmpuri. Ne referim aici la Airpods care sunt folosite în principiu cu un fel de abonament de music streaming. Sau cum e în cazul Apple Music care este un accesoriu obligatoriu pentru recentul HomePod. Și conform acestora, acest tipar poate fi continuat de Apple cu ușurință.

 

 

Ce părere ai? Va fi mai bine să avem un abonament mai mare la Apple și cu un discount rezonabil de preț decât să continuăm să cumpărăm pe rând elemente din ecosistem și, de asemenea, să plătim pentru abonamentul fiecăruia în parte.

Sursa: WSJ

 

 

 

 

iPhone Xs- NPI- cumpara acum
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.