imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Ultimate Ears Boom 3 și MegaBoom 3 | TEST


Două dintre speakerele Bluetooth care contestă supremația dispozitivelor JBL au trecut pe la biroul nostru pentru o sesiune de testing. Oare e posibil ca sub-brandul Logitech, Ultimate Ears, să cucerească această piață deja saturată?

Sincer vorbind, mulți dintre noi nu auziseră de brandul Ultimate Ears (UE) înainte ca dispozitivele să ne fie livrate. S-a dovedit că nu a fost vorba decât de ignoranța noastră, pentru că UE se află pe piață încă din 2013. Ultimate Ears a debutat cu seria Boom și este un sub-brand al companiei-gigant Logitech.

Putem presupune, așadar, că dispozitivele precedente al acestui producător nu s-au bucurat de un succes prea mare pe scena tech. Cel puțin la noi în țară. Dar acum, avem a 3-a versiune a celui mai mic și a celui mai mare membri din selecția de produse. Cu o mică notă: MegaBoom nu a avut o a 2-a ediție. Singura diferență dintre cele două dispozitive se găsește la nivel de dimensiune și, evident, la nivel de sunet.

Dacă ar fi să spunem ceva despre numele dispozitivelor, în opinia noastră MegaBoom sună destul de mult cu o combinație dintre Mega Shark ș Giant Octopus care, cu cea mai mare îngăduință din partea noastră, nu pot fi catalogate ca niște blockbustere. La această selecție am adăuga și UberBass, Ghetto Blaster și Window Shaking, care sună la fel de sofisticat.

Însă când iei dispozitivele în mâini, parcă zâmbetul ironic de-a mai dispărut de pe față. Culorile vibrante și vesele contribuie și ele la senzația plăcută. Acestea indică destul de limpede publicul acestor speakere. E vorba de puștii care se dau prin oraș pe trotinete, skateboarduri, biciclete etc. și cărora le place să asculte muzică la volum ridicat.

Noile modele de speakere portabile de la Ultimate Ears

Bass-heavy

Și ce preferă aceștia? Basul, desigur. Acesta a fost răspunsul echipei creative de la Ultimate Ears. Ambele dispozitive sunt calibrate să livreze cantități impresionante de bas. Iar acesta nu e neapărat un avantaj, pentru că poate face ca întreaga experiență adio să sune cumva fals. Cei care preferă basul profund, vor adora aceste speakere. Însă chiar și o compoziție de Mozart poate face paharele de pe masă să tremure.

Cu toate astea, funcțiile-extra oferite de speakerele Ultimate Ears au fost destul de convingătoare. Pe de o parte, ambele dispozitive sunt complet rezistente la apă. Acesta e cu siguranță un atribut excelent din prisma publicului-țintă, căruia, probabil că îi place destul de mult să petreacă timp în apă. Pe de altă parte, speakerele sunt capabile de niște trucuri destul de ingenioase.

Funcțiile noilor speakere Ultimate Ears

De exemplu, dispozitivele sunt foarte ușor de sincronizat. Rețeaua poate însuma peste 150 de dispozitive conectate între ele. Așa că dacă într-o gașcă există mai multe speakere Ultimate Ears, poți obține o sonorizare fantastică.

Grație formei pe care o au, acestea pot fi într-o mulțime de locuri. Pot fi agățate sau băgate în rucsac. Datorită sunetului emis la 360º muzica nu își muzica nu va fi alterată deloc. Și la capitolul baterie, dispozitivele stau remarcabil. Cele 15-20 de ore promise nu sunt doar un artificiu de marketing.

Speakerele arată destul de surprinzător. Ne-au plăcut destul de mult culorile, forma cilindrică și butoanele supradimensionate de volum. Se poate vedea destul de limpede că designerii au dorit să le facă să semene cu niște baterii cilindrice uriașe.

Pe partea laterală a dispozitivelor poți găsi un LED de status, un buton de pornire/oprire, portul de încărcare (poți cumpăra chiar și un dock de încărcare) și un așa numit Magic Button. Dacă am vrea să fim sarcastici, am spune că cea mai mare magie a acestui buton e însăși existența sa. În principal pentru că nu e nimic altceva decât un buton Play/Pause; care e nou pentru familia Boom. Altfel, cunoaște câteva trucuri interesante legate de playlist-urile Apple Music și altele.

Una peste alta, suntem de părere că noile speakere Boom de la Ultimate Ears sunt niște produse excelente pentru prețul pe care îl au. Evident, nu sunt niște produse high-end, dar dezavantajele de la capitolul sunet sunt pe deplin compensate de funcțiile smart și de una dintre cele mai bune baterii din acest segment.

Vezi oferta de produse iSTYLE!

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.