imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Ultima actualizare OpenEmu oferă suport pentru Atari Lynx, Nintendo 64, Sony Playstation / PSP, Vectrex


OpenEmu este un emulator gratuit care permite rularea jocurilor retro pe Mac OS X. Acesta tocmai a fost actualizat extinzând atât lista sistemelor pentru care oferă suport precum și lista controlerelor suportate. Update-ul a fost lansat de Crăciun, versiunea 2.0.1 permițând acum utilizatorilor Mac să joace jocuri care vin de pe următoarele sisteme clasice:

  • Atari 5200, 7800 și Lynx
  • Bandai WonderSwan
  • Coleco ColecoVision
  • GCE / Milton Bradley Vectrex
  • MAGNAVOX Odyssey2 / Videopac+
  • Mattel Intellivision
  • NEC TurboGrafx-CD / PC Engine-CD + PC-FX
  • Nintendo Famicom System Disk și Nintendo 64
  • Sega SG-1000 și Sega CD
  • Sony PlayStation și PSP

Actualizarea oferă o nouă interfață, automap-ul oferă suport pentru noi controlere, cum ar fi Stratus XL de la SteelSeries și Nimbus, posibilitatea de a derula jocul în urmă în timp real și altele …

În plus, pe lângă noile sisteme le regăsim și pe cele vechi în continuare. Atari VCS / 2600, Game Boy, NES, Geneza și Virtual Boy, plus jocurile arcade MAME, Saturn Sega dar și alte platforme sunt suportate. Practic toate platformele majore de 8, 16 sau 32 de biți sunt suportate, împreună cu cele mai multe handhelduri, deși există unele excepții.

Deși performanța emulatorului va varia în funcție de hardware-ul Mac-ului tău, teste rapide cu titluri clasice, cum ar fi Pole Position de la Namco (Vectrex), Tekken 6 de la Bandai / Namco (PSP), Star Fox 64 de la Nintendo (Nintendo 64) arătau și sunau aproape perfect chiar și pe iMac-uri vechi de mai mulți ani. Cu un sistem destul de bun, vă puteți aștepta să obțineți o calitate foarte bună a sunetului și a graficii, la nivelul celei originale a jocurilor clasice – presupunând că aveți dreptul legal de a rula fișierele ROM pe Mac.

Legalitatea emulatoarelor – în mod special, utilizarea fișierelor ROM care sunt extrase de pe casetele si discurile optice originale – variază de la țară la țară. În acest scop, OpenEMU 2 include accesul la o colecție de 80 de jocuri. E fantastic faptul că această ultimă versiune OpenEMU simplifică atât de mult accesul la jocuri și platforme care au fost abandonate de mult.

sursa: 9to5 Mac

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.