imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Typeface – un manager de fonturi accesibil pentru Mac


Typeface e alternativa perfectă, dacă o comparăm cu alte aplicații mai scumpe pentru managementul de fonturi. Însă la ce e bună o astfel de aplicație?

Am testat preț de câteva zile aplicația Typeface, iar aceasta ne-a convins relativ rapid că e o alternativă excelentă, în caz că vrei să găsești soluții pentru gestionarea fonturilor la un preț accesibil. Până acum, utilizam FontExplorer X Pro, una dintre cele mai profesioniste unelte din această categorie, însă pentru care dezvoltatorul cere un preț destul de ridicat.

Desigur, această aplicație de top vine cu o mulțime de funcții extra. Însă după ce am testat Typeface, am ajuns la concluzia că acestea sunt, în principal, funcții de care utilizatorii obișnuiți nu prea au nevoie. Însă pentru ce sunt bune aceste aplicații?

Ei bine, pentru o mulțime de situații. De obicei, noi utilizăm aplicația pentru a ne organiza mai bine. De exemplu, pentru procesele în care avem nevoie de subtitrări, fie că e vorba de imagini statice sau clipuri video. Astfel de aplicații ne ajută să vedem caracteristicile fiecărei font în parte; poți chiar configura distanța dintre litere sau poți combina variante diferite de culori. Toate aceste variabile te ajută să înțelegi însăși natura literelor. În plus, poți alege fontul în cunoștință de cauză, în funcție de proiectul la care lucrezi.

Ferestre din aplicația Typeface așa cum apar pe macOS și iOS

Cu siguranță, pentru cei care lucrează cu o mulțime de fonturi diferite, o astfel de aplicație poate facilita procesul de căutare în baza personală de fonturi. Pe de altă parte aplicația poate ajuta la compararea grafică a două fonturi. Exact asta trebuie să îți ofere un manager de fonturi. Cu toate astea, o mulțime de astfel de aplicații costă exagerat de mult. Din fericire, Typeface e un excelent manager de fonturi, la un preț accesibil.

ipad6
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.