imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Tu cât cheltuiești într-un an pe aplicații?


Un utilizator obișnuit din Statele Unite cheltuie pe aplicații aproximativ 80 de dolari anual. Această cifră indică o creștere semnificativă, comparativ cu cifrele obținute cu un an înainte. Hai să vorbim puțin despre motivele din spatele acestei evoluții.

Potrivit ultimului raport semnat Sensor Tower, în 2018, un utilizator obișnuit a cheltuit 79 de dolari pe aplicații în SUA. Aceasta e o sumă însemnată, ținând cont că trăim în era aplicațiilor de un dolar. Mai precis, vorbim de 80 de astfel de aplicații de 1 dolar per capita. Această statistică include și utilizatorii de iPhone de 12 și 78 de ani, despre care se spune că ar destabiliza media.

Fără contextul potrivit, am putea crede că motivul e acesta: în SUA, bunăstarea e atât de ridicată, încât oamenii au suficienți bani per gospodărie ca să cheltuie în medie 7 dolari pe lună. Pe de o parte, e adevărat. Pe de altă parte, Sensor Tower subliniază că acești 80 de dolari înseamnă o creștere cu 36%, comparativ cu cei 58 de dolari pe lună înregistrați în 2017. Creșterea e atât de importantă, încât nu avem cum să nu suspectăm și alte motive.

Americanii cheltuie în medie 80 $ pe an pe aplicații.

Aplicații cu plată lunară?

De exemplu, un motiv ar putea fi că au apărut din ce în ce mai multe servicii cu plată lunară. Așa cum arată cercetările precedente, se pare că utilizatorii își subestimează cheltuielile din sistem. Sunt mai puțin dispuși să cheltuie sume mari deodată decât să plătească un abonament lunar. Atât Apple, cât și dezvoltatorii, sunt conștienți de asta. Așadar, nu e nicio coincidență că Apple a încurajat dezvoltatorii de aplicații să utilizeze sistemul de abonare.

În plus, așa cum am scris și cu altă ocazie, abonamentele permit câteva trucuri. Deși Apple – în special în ultima vreme – afirmă că e împotriva acestor trucuri, ele ar putea contribui de asemenea la creșterea de 36%.

În același timp, credem că atâta vreme cât Apple păstrează sistemul de abonare în limitele etice – așa cum se întâmplă de obicei – dezvoltatorii ar trebui să profite de această oportunitate. Asta pentru că mulți dintre ei creează valoare reală investind multe ore de muncă.

Sursa: TechCrunch

Vezi oferta de produse iSTYLE!

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.