imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
TripMode

TripMode: Economisește date mobile când utilizezi propriul Hotspot


În cazul în care utilizezi furnizezi frecvent date mobile pentru laptop, dar îți e teamă că vei consuma tot pachetul, aplicația TripMode poate fi perfectă! 

Continuitatea e baza ecosistemului Apple. Sub acest nume de cod putem găsi multe trucuri, cum ar fi Handoff, Universal clipboard or Continuity Camera. Și desigur, favoritul din toate timpurile, Instant Hotspot.

Acesta din urmă are excelenta funcție de a ști când propriile dispozitive iPhone și Mac sunt în aproape unul de altul. Nu e nevoie decât de un singur click, iar în cazul în care ai vreo opțiune e date mobile pe telefon, acestea vor fi transmise și pe MacBook.

Funcționează destul de rapid și eficient, deși nu prea poți configura setarea. Nu poți alege volumul de date pe care computerul are voie să îl consume. Nu poți personaliza accesul aplicațiilor și așa mai departe. E foarte ușor să te găsești în situații ca aceasta:

De exemplu, în timp ce Spotify descarcă noul playlist offline, macOS face update-ul pentru ultima versiune în paralel. În plus, poate porni și sincronizarea fotografiilor.

Din păcate, astfel poți consuma cantități însemnate de date mobile, chiar dacă tu voiai doar să deschizi o pagină web.

TripMode

Aici intervine TripMode. Practic, singurul lucru pe care îl face o această aplicație e să detecteze automat când te conectezi la un hotspot personal de la computer. Apoi blochează accesul la internet oricărui program căruia nu i-ai oferit acces.

Desigur, există și alte opțiuni de configurare. De exemplu, poți crea diferite profiluri sau programa activitatea. Între timp, selectând iconițele de pe bara de meniu integrate, poți verifica ce volum de date ți-a mai rămas.

TripMode poate fi de ajutor și dacă te conectezi la o rețea WiFi lentă și pe care nu vrei să o soliciți și mi tare cu download-urile ce rulează în fundal.

Aplicația a devenit disponibilă pe Windows și Mac pentru 7.99 euro. E mult mai simplu să economisești bani cu ajutorul aplicației TripMode, decât să cumperi date mobile suplimentare de trei ori pe lună. În cazul în care ești abonat Setapp, poți descărca aplicația gratuit.

Tu ce volum de date mobile utilizezi?

Vezi oferta de produse iSTYLE!

iphonexr
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.