imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Trimite Screenshot-uri mai rapid ca niciodată


Arta de a crea screenshot-uri datează din zorii civilizației digitale. Dar cunoști oare toate trucurile pentru realizarea acestor capturi?

Primele screenshot-uri au fost realizate în urmă cu foarte mult timp, în epoca de aur a sistemelor de operare cu linii de comandă (precum MS-DOS). Cu toate astea, tehnica nu era tocmai aceeași cu cea din prezent.

Desigur, dispozitivele Apple sunt capabile să captureze imaginile de pe ecran. Indiferent că vorbim de dispozitive macO sau iOS, în prezent, această funcție a trecut la un cu totul alt nivel. Cea mai mare schimbare s-a petrecut odată cu lansarea versiunii iOS 11, în urmă cu doi ani, în 2017. Metoda precedentă, de a apăsa o anumită combinație de butoane și a căuta imaginea în Photos, a fost înlocuită de o opțiune mai detaliată și mai avansată.

Așadar, când faci un screenshot cu iPhone-urile sau iPad-urile ce rulează iOS 11 sau un sistem mai nou, miniatura imaginii va pluti în colțul din stânga-jos. Astfel, editarea, salvarea, ștergerea sau distribuirea devin posibile imediat.

Cu toate astea, dacă nu vrei să faci nicio modificare, ci doar să trimiți imediat conținutul ecranului în recipientul dorit, atunci poți sări peste procesele de salvare, ștergere sau editare.

Iată cum poți trimite direct screenshot-uri

  • În funcție de dispozitivul pe care îl folosești, creează un screenshot. Pe iPhone 8, telefoane mai vechi sau iPad-uri, ține apăsat butonul Power și apasă concomitent butonul Home. Pe iPhone X, telefoanele mai noi, iPad 11” sau noul iPad Pro 12. 9”, ține apăsat pe butonul lateral și apasă concomitent butonul Volume Up.
  • Așteaptă până când miniatura imaginii apare în colțul din stânga-jos. Atinge miniatura așa cum ai utiliza 3D Touch sau Haptic Touch. La fel ca atunci când vrei să faci iconițele de pe Home Screen să tremure.
  • E important de precizat că această opțiune funcționează și atunci când ai ecranul blocat. Însă după realizarea screenshot-ului, trebuie să deblochezi telefonul. Cu Face ID e extrem de simplu. Nici nu trebuie să acorzi prea multă atenție acestui aspect, pentru că de cele mai multe ori vei ține dispozitivul în fața ochilor. Însă în cazul celorlalte dispozitive, e nevoie de autentificarea prin Touch ID sau cod de acces. Altminteri, se aplică același triumvirat salvare-ștergere-editare.
Trimite screenshot-uri rapid
  • Acum, în locul suprafeței obișnuite de editare, îți va apărea fereastra de distribuire de screenshot-uri (sharing). De aici, vei putea trimite imediat imaginea via AirDrop sau orice alt serviciu, precum iMessage.
  • Pe lângă distribuire, mai sunt valabile și alte opțiuni, precum salvarea în aplicația Files, copiere, printare și așa mai departe.
  • Când ai terminat procesul de distribuire, fereastra se va închide automat. Acum vei pute edita, salva sau șterge screenshotr-uri așa cum faci de obicei.

Prin posibilitățile oferite de iOS, realizarea de screenshot-uri era un proces foarte simplu. Însă acum, procesul a devenit mult mai simplu, prin integrarea mesajelor instant.

Vezi oferta de produse iSTYLE!

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.