imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Trei anunțuri importante de la CES


Anul acesta la CES, una dintre cele mai animate expoziții de electronică, s-au prezentat o mulțime de gadget-uri interesante. Printre acestea, unele pot fi legate și de Apple. Hai să vedem trei dintre cele mai interesante astfel de gadtet-uri.

Unul dintre cele mai importante evenimente tech, Consumer Electronic Show (CES), se organizează anual în Las Vegas. Aici sunt prezenți aproape toți producătorii emergenți, cu excepția Apple. Desigur, de fiecare dată, compania din Cupertino încearcă să deturneze din faima celorlalți producători.

Deși oficial Apple nu participă la eveniment, asta nu înseamnă că nu există anunțuri importante ce pot fi puse în contact cu produsele companiei. Acum, noi am ales să prezentăm trei astfel de produse.

Anunțuri de la CES: televizoare smart cu AirPlay 2

Noutăți CES: Televizoare smart cu suport AirPlay 2

În urmă cu o săptămână, nu aveam decât informațiile de pe site-ul Apple conform cărora „producătorii de televizoare de top vor oferi suport AirPlay 2”. La vremea aceea, doar de Samsung puteam fi siguri. Cu toate astea, odată cu evenimentul CES, în peisaj au apărut și LG, Sony și Vizio. În plus, cei de la Vizio vor oferi și suport HomeKit.

Dacă ar fi să punem laolaltă aceste anunțuri, care s-au răspândit destul de brusc, cu zvonurile care dau târcoale deja de ceva vreme, dar și cu ultimul interviu al lui Tim Cook, putem concluziona că mult așteptatul serviciu de streaming Apple poate fi anunțat destul de curând.

Noutăți CES: Carcasă cu baterie Mophie

Mophie, compania producătoare de accesorii – recunoscută de Apple – a creat un produs pe care Apple nu a reușit să-l lanseze până în prezent. Este vorba de o carcasă cu baterie pentru triada iPhone XS, iPhone XS Max și iPhone XR. În plus, nu arată rău deloc.

Se pare că accesoriul poate extinde durata de viață a bateriei modelului iPhone XS cu până la 25 de ore. Pentru modelele XS Max și XR, durata e extindă cu 31 de ore. Nici prețul acestui dispozitiv nu e prea rău. Dar suma inițială de 120 de dolari poate crește până în momentul în care ajunge în magazinele de la noi din țară (în caz că ajunge).

Una dintre cele mai importante caracteristici, comparativ cu Smart Bettery Case, e că modelul propus de Mophie nu încarcă prin port Lightning, ci prin tehnologie wireless. Astfel că portul rămâne liber pentru orice altă activitate.

Se pare că Apple lucrează deja în această direcție.

Noutăți CES: Cabluri MFi Lightning – USB-C

Luna trecută, Apple a informat membrii programului Made for iPhone că s-a autorizat producerea cablurilor Lightning – USB-C de către companii terțe. Belkin și Griffin nu au ezitat și au adus câteva prototipuri la CES. Se pare că există șanse să le putem cumpăra undeva în primăvară.

Sursa: MacRumors

Vezi oferta de produse iSTYLE!

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.