imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Trecerea de la Android la iPhone în șapte pași


Dacă v-ați gândit mai demult să faceți trecerea de la un telefon Android la un iPhone, avem vești bune, între timp procesul a devenit foarte ușor. Vă puteți transfera datele personale de pe vechiul telefon pe noul iPhone în câteva secunde, fără pierderi de date. Transferul de la Android la iOS în șapte pași simpli.

În ultimul timp Apple a publicat câteva clipuri video despre trecerea de la Android la iPhone, așa că ne-am gândit că ar fi util să vă readucem aminte, sau să vă spunem celor care nu știau deja, de aplicația Move to iOS. Cu ajutorul acestei aplicații, vă puteți transfera cu ușurință datele de pe vechiul dispozitiv, inclusiv contactele, e-mailurile, favoritele, etc., în câțiva pași simpli.

Mai întâi, actualizați dispozitivul Android la cea mai recentă versiune Android (Android 4.0 sau o versiune ulterioară) și ar trebui să faceți același lucru și cu noul iPhone. Dacă achiziționați un iPhone nou, aceasta nu va fi o problemă, dar dacă utilizați un telefon mai vechi sau la mâna a doua, verificați dacă iPhone-ul rulează iOS 9 sau o versiune mai nouă. Transferul de date nu va funcționa pe nicio versiune mai veche de sistem de operare.

Descărcați aplicația numită Move to iOS din Google Play Store, conectați-vă ambele dispozitive la aceeași rețea Wi-Fi și conectați-le de asemenea încărcătoarele ambelor dispozitive. S-ar putea să vă faceți griji pentru datele stocate pe cardul SD, care sunt prea mari pentru a fi transferate pe noul iPhone, dar nu e cazul, puteți selecta unul câte unul, elementele pe care doriți să le copiați și pe cele pe care nu doriți. Pentru procesul de transfer, restaurați iPhone-ul la setările din fabrică. Dacă v-ați făcut deja unele configurări / personalizări pe noul telefon și abia după aceea v-ați hotărât că doriți să transferați datele, mai întâi creați o copie de rezervă a datelor aflate deja pe telefon pentru a le putea restaura ulterior dacă va fi nevoie.

  1. Primul pas după restaurarea setărilor din fabrică este setarea iPhone-ului ca dispozitiv nou iOS și selectarea opțiunii Move Data from Android. Dacă nu ați setat iPhone-ul folosind opțiunea corectă, va trebui să reîncepeți întreg procesul.
  2. Deschideți aplicația Move to iOS de pe vechiul telefon. Singurul lucru pe care trebuie să-l faceți acum este acceptarea Termenilor și Condițiilor de utilizare și apoi să solicitați codul de verificare pentru a putea începe transferul.
  3. Acum, așteptați să vă apară codul respectiv pe iPhone. Codul ar trebui să fie o combinație de cifre cu o lungime între 6 și 10 caractere.
  4. Introduceți codul pe vechiul telefon și așteptați până apare ecranul Transfer Data.
  5. Acum, veți putea puteți selecta ce date doriți să transferați. Puteți opta, spre exemplu, dacă doriți să transferați e-mailurile, contactele, fotografiile, videoclipurile, favoritele (dacă utilizați Chrome, faceți mai întâi actualizarea la cea mai recentă versiune), calendarele, istoricul, etc. În funcție de opțiunile selectate, volumul de date și viteza Wi-Fi-ului la care sunteți conectat transferul va dura mai mult sau mai puțin. Nu întrerupeți procesul de transfer în nici un caz, nici măcar dacă unul dintre cele două dispozitive arată că a terminat procesul de transfer.

Aplicația Move to iOS va copia implicit și toate aplicațiile utilizate pe dispozitivul Android, dacă există o variantă a lor și în App Store (în 99% din cazuri nu ar trebui să fie probleme). Aplicațiile care nu sunt gratuite în App Store nu vor fi descărcate, ci vor fi plasate pe lista de preferințe din iTunes. Va trebui să le achiziționați dacă doriți să le folosiți.

  1. După ce ambele telefoane vor indica faptul că transferul este terminat, mergeți mai departe cu configurarea iPhone-ului pentru a finaliza și procesul de setare a telefonului.
  2. Pentru mai multă siguranță, verificați dacă toate datele au fost transferate. Dacă nu, puteți adăuga elementele lipsă folosind iTunes.
MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.