imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Transformă-ți iPhone-ul într-un teleprompter


Urmează să susții discursul vieții tale și te temi ca nu cumva să-ți pierzi șirul gândurilor? Poate că ăsta e momentul perfect când te-ai putea folosi de un teleprompter, ca cele pe care le folosesc oamenii de știri de la televizor, nu? Avem vești bune, ai unul chiar în buzunar.

Susținerea unui discurs la scenă deschisă nu e atât de simplă pe cât pare, mai ales dacă nu ai experiență în domeniul oratoriei. Una dintre cele mai mari temeri e uitarea replicilor în momentul când ești pe scenă. Situație în care te poți găsi cu ușurință.

În acest caz, e bine să ai parte de un mic ajutor care să-ți permită să porți întregul text în buzunar. Cu toate astea, e destul de dificil să găsești pe hârtie exact fraza pe care nu ți-o mai aduci aminte și e foarte simplu ca, în timp ce o cauți, să te încurci și mai tare. Din fericire, mulțumită tehnologiei moderne, poți face din iPhone sau iPad un teleprompter profesional, urmând doar câțiva pași.

  • Deschide textul în aplicația Pages din iOS
  • Atinge butonul “…” din colțul din dreapta-sus
  • Fă scroll și alege modul Presenter

Asta-i tot. Textul va fi afișat cu litere uriașe, cu bold, fundalul va deveni închis la culoare, iar pe partea dreaptă va exista un glisor cu care poți face scroll. Dar acesta e doar începutul. Dacă atingi butonul „Aa” din colțul din dreapta-sus, poți activa auto scroll, poți modifica fundalul, dimensiunea fontului, spațierea și multe alte detalii. Poate fi de un real ajutor!

Îți dorim un discurs reușit!

Black Friday MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.