imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Tot ce știm despre Apple Car până acum


Deși lucrurile au fost destul de tăcute în jurul proiectului mașinii Apple, deja avem multe informații dacă stăm să ne gândim puțin. Le-am colectat pe toate într-un articol.

Ce este Project Titan? Lucrează Apple la o adevărată mașină, sau este doar un software de pilot automat? E posibil să nu facă, de fapt, nimic? Când va fi lansarea? Cât va costa soluția? În ce stadiu al dezvoltării se află? Sunt multe întrebări la care nimeni în afara câtorva angajați Apple privilegiați poate răspunde. Din fericire nu suntem complet în beznă datorită unor informații primite din diferite surse.

iPhone-ul a fost poreclit Project Purple înainte de lansare. Apple Watch a fost numit Gizmo. Ce ar putea să fie Titan, atunci? Este numele colectiv al tuturor ambițiilor Apple legate de vehicule, ceea ce probabil reprezintă o mașină sau software de pilot automat, din câte știm. Ok, dar care anume, mai exact? E o întrebare bună, căci am auzit multe și diverse despre asta. Un lucru este clar: conceptul unui produs care este în dezvoltare și nu a fost introdus încă se poate schimba de mai multe ori pe parcurs. iPhone-ul a avut foarte multe versiuni de dimensiuni, culori și materiale înainte de a fi lansat – acest lucru este de asemenea probabil adevărat și în cazul Project Titan.

Ambițiile mașinii sunt foarte diferite în comparație cu alte produse Apple create în trecut din mai multe puncte de vedere. În primul rând, există mult mai multe regulamente cărora trebuie să se supună din moment ce depind vieți omenești de funcționarea corectă a unei mașini. În mod firesc, există mult mai multe regulamente pe care trebuie să le urmărească față de cazul telefoanelor. În al doilea rând, lucrurile sunt în mare măsură puse la punct în ce privește domeniul transportului, iar până acum Apple nu a făcut parte din înțelegere. Nu e de mirare că Elon Musk a spus: „e doar o oportunitate ratată”.

A existat ceva adevăr în spusele sale – în special când regele neoficial al pieței o spune – dar să nu uităm că am auzit despre acest subiect de ceva vreme deja, chiar dacă nu am văzut încă nimic concret.

Primele știri

Au existat zvonuri cu privire la un proiect secret al unei mașini încă din 2015, dar o tendință de mișcare a început să apară la începutul anului 2015. Primul val de știri a început odată cu aparițiile tot mai numeroase pe șoselele americane ale dubelor Dodge negre dotate cu camere capabile de scanare de tip Street View.

Una din misterioasele dube negre.

Cu toate acestea, a reieșit curând că pe mașini erau montate mai multe camere (doisprezece, ca să fim exacți) decât ar fi fost necesar pentru imagini de 360 de grade, iar acestea au fost poziționate într-un mod prin care monitorizau șoseaua și marginile mașinii. Un angajat Apple a pus cireașa pe tort, spunând: „[proiectul] va schimba perspectiva și va rivaliza cu Tesla.”

Bob Mansfield preia proiectul mașinii Apple

Să sărim înainte în jur de un an și jumătate, până pe 25 iulie 2016. Atunci a apărut pentru prima dată știrea cum că Bob Mansfield ar putea prelua proiectul mașinii Apple, moment care a fost probabil o bornă și pentru Apple în dezvoltarea proiectului. Mansfield este un adevărat veteran Apple: a lucrat cu Apple timp de paisprezece ani ocupând diferite poziții. El a condus dezvoltarea iMac și MacBook, dar a lucrat și ca vice-președinte.

Bob Mansfield

Mansfield se retrăsese de mai multe ori până în acel moment. A făcut-o prima dată în 2012, dar apoi a fost chemat înapoi la scurt timp după ce Scott Forsall a plecat. Următoarea dată când s-a retras a fost în 2013, dar se spune că a rămas în contact cu Apple ca sfătuitor al lui Tim Cook în diverse proiecte. Potrivit WSJ, un astfel de proiect a fost Apple Watch. De data asta, în 2016, a fost chemat din nou. Singurele dăți când o companie gigantică face așa ceva este când are nevoie de un angajat vechi care să fie de mare încredere. De ce a fost nevoie de Mansfield? Evident, pentru a conduce Project Titan.

Nu o mașină, ci doar software de pilot automat

Abia trecuseră trei zile de la știrea menționată mai sus, iar speranțele noastre au fost strivite. A apărut știrea că întreaga dezvoltare și-a schimbat direcția: Apple era mult mai probabil concentrată pe a dezvolta software decât o mașină propriu-zisă. Mai mult, informația a venit dintr-o sursă de încredere – Mark Gurman.

Exista și rațiune în ea. Gurman nu a exclus existența unei mașini, ci doar s-a gândit că e mai probabil ca Apple să caute un partener mai experimentat din industria mașinilor decât să asambleze propria mașină, iar în acest caz compania putea să se concentreze pe software-ul care ar fi “inima” mașinii. Acest concept nu este unul fără alte exemple; gândește-te chiar la iPhone. Apple nu produce nimic, ci doar supervizează furnizorii.

Project Titan: O Nouă Speranță

O nouă fărâmă de speranță a apărut exact un an mai târziu: poate chiar vom primi o mașină propriu-zisă. Ziarul chinez Yicai Global a primit o informație conform căreia Apple se află în negocieri cu altă firmă chinezească, CATL, cel mai mare producător de baterii de mașini al țării. Ce trebuie să știi despre ea este că profilul principal este crearea diferitelor dispozitive de gestionare a energiei electrice, de stocare și a încărcării sistemelor de control pentru vehiculele electrice.

Un software de pilot automat nu are nevoie de o baterie dedicată. Singurul lucru care ne-a rămas neclar este dacă chiar vor face ceva despre întreaga problemă a prezenței fizice a mașinii, în special dat fiind că Apple a cerut și a și primit tot felul de permise de la Departamentul de Vehicule Motorizate California pentru a putea începe testările mașinilor cu pilot automat. Și Tim Cook a dat de înțeles că se lucrează la ceva când a spus:

Ne concentrăm pe sisteme autonome. E o tehnologie de bază pe care o considerăm foarte importantă. O vedem drept mama tuturor proiectelor AI. E probabil unul dintre cele mai dificile proiecte AI la care se poate lucra.

În acest punct ne aflăm noi acum. Există tot mai multe semne care ne spun că am putea vedea ceva concret adus la viață mai devreme sau mai târziu. Întrebarea însă rămâne: ce și când? Până atunci, avem doar zvonuri care ne leagă de acest subiect.

sursa: iMore

http://bit.ly/2xs2qOA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.