imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Toată lumea iubește iPhone X, dar Siri ar putea fi puțin mai bun…


Potrivit lui Tim Cook, 99% dintre utilizatori sunt mulțumiți de iPhone X. Un studiu recent a oferit acum o imagine în ansamblu a situației și se pare că Tim nu a exagerat. Se poate observa clar direcția în care se îndreaptă Apple…

Raportul Q1 conține deja numărul noilor speranțe – iPhone X. După raportul de la eveniment pentru investitorii Cook și Luca Maestri, vicepreședintele senior și responsabilul financiar al companiei Apple au primit apelul privind câștigurile și au detaliat diversele realizări. Tim Cook a relatat următoarele:

“Sondajele realizate de terți privind satisfacția consumatorilor ne spun că nivelul de satisfacție în cazul iPhone X este de 99%, ceea ce este incredibil”

După o declarație de genul acesta, ai putea spune cu ușurință că tocmai au fost pe la sediul Apple și au cerut unor angajați părerea despre iPhone X – și opiniile au fost bineînțeles favorabile. Deci, merită să așteptăm primele chestionare să aflăm ceva mai realist.

Și asta a făcut compania de analiză Creative Strategies. Au creat un chestionar, în care cei 1 746 de utilizatori ai iPhone-ului X au avut ocazia să-și spună părerea despre dispozitiv. Ce este cel mai surprinzător este faptul că procentul de 99% nu este chiar o exagerare.

Chiar dacă numărul este redus la 97%, numerele lui Cook au avut la bază un eșantion semnificativ mai mic furnizat de compania numită 451 Research. Se poate vedea în mod clar că nu ar fi existat astfel de diferențe dacă sondajele ar fi avut un eșantion de respondenți similar.

85% dintre acești 97% au declarat că sunt foarte mulțumiți de dispozitivul lor. Să ne amintim că în cazul primei generații de Apple Watch, procentul celor mulțumiți a fost de 97%, dar doar 66% dintre ei au fost cu adevărat mulțumiți.

Ben Bajarin, care a realizat cercetarea, a fost surprins și el de faptul că aceasta este una dintre cele mai mari rate de satisfacție pe care le-au văzut vreodată în analizele lor. El a adăugat, de asemenea, că adoptatorii timpurii obișnuiesc să critice dispozivele mai mult decât utilizatorul mediu, așadar aceste numere sunt mai bune.

Rezultatele împărțite în diferite funcții fac ca Studiul Strategiilor Creative să fie și mai interesant. Aceleași elemente au arătat clar și care ar putea fi problema. Între timp, toată lumea a fost 100% mulțumită de design, viteză, calitatea afișajului, iar gradul de satisfacție privind bateria și tehnologia Face ID-ului sunt peste 90%. Totuși, rezultatele lui Siri sunt dezastruoase. Doar 20% dintre utilizatori au fost mulțumiți de Siri, ceea ce nu e prea bine.

Este vizibil în mod clar că, în ciuda celorlalte știri, majoritatea utilizatorilor sunt mulțumiți de iPhone-urile lor. Dar Apple, ar trebui să rezolve problema cu Siri curând, înainte de a afecta celelalte device-uri, cum ar fi HomePod, AirPod sau iPhone X. Ar fi păcat…

Sursa: MacRumors

 

http://bit.ly/2xs2qOA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.